Консервовані овочі, які не містять крохмаль, підвищують ризик розвитку онкологічних захворювань.

Про це повідомили фахівці зі Всесвітнього фонду дослідження раку, пише "Голос".

Щоб зберегти смакові якості і поживні властивості продуктів, люди використовують консервацію. Таким чином продукти ще й набагато повільніше псуються. Щоб законсервувати овочі, в них додається сіль і кислота.

За словами вчених, високий вміст солі змінює в'язкість слизу, яка захищає стінки шлунка, а також підсилює вироблення сполук, що містять нітрозогрупу. Якщо людина багато і часто споживає сіль, то з часом вона призводить до первинного пошкодження клітин, і як наслідок — до раку.

Існують і інші фактори, що викликають рак шлунка. Це фактори навколишнього середовища, інфекційний і генетичний фактори, куріння і особливості дієти.

Популярні новини зараз

Що потрібно додати в ґрунт, щоб помідори виросли солодкими та м'ясистими: розкриваємо секрет

Тітка Сара поганого не порадить: єврейський рецепт рулету з м'ясного фаршу з рисом та начинкою з вареного яйця

Ваші троянди засохнуть і їх доведеться викопувати: чим у жодному разі їх не можна удобрювати

Справжня весняна насолода: рецепт крабового салату з молодою капустою та яйцем

Показати ще

Як відомо, онкологію можна побороти повністю, якщо виявити захворювання на ранніх стадіях. Медики кажуть, що деякі види раку можуть з'явитися вже на першій стадії, але симптоми дуже часто бувають не настільки очевидними.

Експерти розповіли, який рак можна визначити по голосу. Так, якщо у людини виникає хрипота протягом трьох і більше тижнів, то це може свідчити про рак гортані. Але не варто відразу панікувати і засмучуватися, тому що хрипкий голос можуть викликати і інші причини, однією з найчастіших є ларингіт.

За словами британських вчених, про рак гортані свідчать наступні ознаки:

  • Біль в горлі;
  • Постійний кашель;
  • Біль або утруднення при ковтанні;
  • Почуття грудки в шиї або горлі.

Також у людини може виникнути дисфонія - це коли у людини виникають проблеми з проголошенням звуків голосу, а також з'являється біль у вухах. Однак такий симптом проявляється набагато рідше.

Найбільше небезпечного захворювання схильні люди старше 60 років і в основному чоловіча половина населення.

Раніше Hyser писав про те, що медики розповіли, які продукти варто прибрати з раціону людям з третьою групою крові.

Також Hyser повідомляв, що названий овоч, який може посилити імунітет людини.

Нагадаємо, що експерти розповіли, які напої збільшити ризики появи і розвитку раку кишечника.