Кожній людині важливий здоровий і міцний сон, якому може перешкодити будь-яка дрібниця.

Наприклад, перешкодити можуть спалахи світла і навіть перенесений стрес протягом дня. При тому, що прокинувшись один раз, дуже важко ж заснути знову. На це може піти багато часу, але якщо знати деякі секрети, то вийде заснути досить швидко, пише "Оглядач".

Експерти розповіли, як швидко заснути після випадкового пробудження, фото: Вести

В першу чергу слід уникати відчуття тривожності, злоби і переїдання перед сном. Варто постаратися абстрагуватися від обдумування роботи або навчання, оскільки це буде тільки стимулювати мозкову активність і заважати засипанню.

У телефоні краще не сидіти теж, оскільки це може згубно позначитися на засипанні. Замість цього можна згадати фрагмент улюбленого фільму або книги. В крайньому випадку можна порахувати овечок. Постаратися зосередитися на своєму диханні, або розслаблюючій музиці.


Ароматичні свічки теж корисні і допомагають міцно заснути. Є запахи, які розслабляють. Наприклад, суміш води з лавандою може допомогти швидше заснути, а в деяких випадках навіть запобігти незаплановані пробудження.

Можна використовувати маску для сну і затички для вух, що допоможе усунути зовнішні фактори, що можуть заважати міцному сну. До того ж не завжди вдається сховатися від світла сонця або змусити замовкнути гучних сусідів.

Раніше "Hyser" писав про те, що лікар назвав найнебезпечніші пози для сну. від яких краще відмовитися.

Також наш портал повідомляв, що лікарі назвали точний час, коли не можна лягати спати, оскільки це може згубно позначитися на тривалості сну.

Нагадуємо, що були названі кращі продукти для якісного сну, які посприяє розслабленню.