Експерти рекомендують до вживання житній хліб.
Він є найбільш корисним за рахунок особливо значущих харчових волокон в своєму складі. Відповідною інформацією з цього приводу поділилася дослідниця Інституту охорони здоров'я і соціального розвитку Фінляндії Ніїна Каартінен, пише "Жіночий світ".
Вона зазначила, що навіть при вживанні цього хліба один раз на день, жінки в середньому отримуватимуть 20% клітковини, а чоловіки – 30%. Крім того, в житньому хлібі присутні вітаміни групи В, тіамін і фолієва кислота.
При цьому в хлібі містяться такі корисні мінеральні речовини, як залізо, магній, цинк, мідь і йод. Але професор Університету Східної Фінляндії Марьюкка Колехмайнен теж вважає, що все-таки найголовніші корисні властивості житнього хліба пов'язані з клітковиною.
Продукт знижує вироблення серотоніну в кишечнику, а також позитивно впливає на жировий і вуглеводний обмін. Разом з тим регулярне його вживання в своєму раціоні загальмує розвиток діабету другого типу і навіть знизить ризик розвитку раку.
В цілому якщо підвести підсумки зі слів фахівців, то за рахунок вживання житнього хліба можна поліпшити обмін речовин, привести в норму вміст холестерину. До того ж, продукт буде служити профілактикою серцево-судинних і онкологічних захворювань. А ще, присутні в житньому хлібі волокна дають відчуття ситості, хоча і містять в собі мало калорій.
Раніше "Hyser" писав про те, що лікарі назвали неочевидний симптом раку, на який мало хто звертає увагу.
Також наш портал повідомляв, що експерти розповіли, яка каша зміцнює кістки і підвищує імунітет.
Нагадуємо, що медики пояснили, який напій ефективно знижує рівень холестерину в крові.