Але в будь-якому випадку, інсульт - це привід терміново звернутися до лікаря, щоб встигнути запобігти погіршенню стану, і мінімізувати негативні наслідки для організму людини.

"Тихий інсульт" більше відомий під іншою назвою – ішемічний. "Тихим" ж його називають через практично повну відсутність симптомів. По суті, ішемічний інсульт - це коли тромб блокує приплив крові і кисню в мозок. Однак, є симптоми, які виникають раптово і можуть свідчити про небезпечне захворювання. Тому при наявності будь-якого з них необхідно терміново викликати швидку допомогу або самостійно відвідати пункт екстреної медичної допомоги.

На думку досвідчених кардіологів, ішемічний інсульт відбувається стрімко, і важливі перші 3 години.

Одним з найбільш очевидних симптомів, які практично завжди вказують на "тихий інсульт" є оніміння обличчя, руки або ноги, особливо, коли рука і нога оніміли з одного боку.

Також симптомами можуть бути раптова сплутаність свідомості, проблеми з промовою, проблеми із зором в одному або в двох очах відразу, труднощі при ходьбі, різке запаморочення, втрата рівноваги або координації, сильний головний біль без відомої причини.

Раніше інформаційний портал Hyser повідомляв, що дієтологи розповіли, кому протипоказано споживати сосиски і макаронні вироби.

Популярні новини зараз

Тепер уже не лише повістки: українцям розповіли, чого чекати від ТЦК

Похорон Михалкова: лікарі вже не можуть врятувати улюбленця Путіна. Рідні шукають найкрасивішу труну

Раптово спалилися. У мережі розповіли, з ким живе і ділить ложе Діма Білан

Два "огірка" в один ріт: Леся Нікітюк злила "хмільне" відео про вибрики найближчого чоловіка

Показати ще

Нагадуємо, що лікарі розвіяли міфи про найпопулярніший напій, який допомагає позбутися похмільного синдрому.

Також портал Hyser інформував, що медики назвали самі звичайні продукти, які допоможуть захистити серцево-судинну систему.

Тим часом, лікарі назвали напій, який здатний без додаткових медичних препаратів знизити артеріальний тиск.