Відомий американський медик Люсія Гарсіа розповіла, що всім знайома кольорова капуста допоможе попередити розвиток поширених і агресивних типів раку.
Як відомо, велика частина видів цвітної капусти мають білий колір, хоча зустрічаються і помаранчеві, жовті та фіолетові різновиди, пише "РБК-Україна". Однак колір овоча ніяк не впливає на його корисність для людського організму.
Регулярно вживаючи в їжу кольорову капусту, людина може заповнити дефіцит різних поживних речовин, яких потребує організм.
У цвітній капусті міститься білок, вуглеводи, жири, харчові волокна, вітамін А, каротин, вітамін B, Вітамін C, Вітамін E, вітамін P, вітамін U (метіонін) і мінерали, такі як кальцій, фосфор і залізо.
Цвітна капуста містить каротину майже в 8 разів більше, ніж Пекінська, а вітаміну В2 майже вдвічі більше. Вміст же кальцію в овочі можна порівняти з вмістом кальцію в молоці.
"Росію повністю затопить": відома провісниця розповіла, коли в Україні настане світ
Тепер уже не лише повістки: українцям розповіли, чого чекати від ТЦК
Допоможе звичайна манка: навіщо досвідчені садівники розсипають її городом перед зимою
Як у старих фільмах: готуємо справжні полтавські галушки з м'ясом та грибами. Рецепт
Після ряду досліджень медики довели, що цвітна капуста володіє протираковою дією завдяки вмісту в ній великої кількості флавоноїдів.
При регулярному споживанні капусти знижується ризик раку грудей, раку прямої кишки і раку шлунка.
Флавоноїди можуть запобігти інфекції і є найкращим засобом для очищення кровоносних судин. Також вони можуть запобігати окисленню холестерину, інгібувати згортання тромбоцитів і знижувати ризик серцево-судинних і цереброваскулярних захворювань.
Раніше Hyser писав про те, які продукти "воскресять" організм після новорічного столу.
Також Hyser повідомляв, що доктор Комаровський розповів, як правильно вживати мандарини.
Нагадавши, з якими продуктами небезпечно поєднувати м'ясо.