Зазвичай на вечірках здається, що один "зайвий" келих не такий вже і "зайвий", а якщо після мартіні випити джин, то стане веселіше. Однак такі експерименти, найчастіше, на ранок здаються поганою ідеєю.
Концепція похмілля існує вже більше 3000 років і вперше була описана в медичному підручнику санскриту під назвою Сушрута Самхіта, пише "Жіночий світ". У підручнику говориться, що "стан після вживання алкоголю, характеризується спрагою, головним болем, болем в суглобах і вагою тіла, без відомого лікування".
Але тільки на початку 1900-х років було здійснено зв'язок слова "похмілля" і алкоголю.
Фахівці Національного інституту зловживання алкоголем та алкоголізму повідомляють, що після того, як людина вип'є велику кількість алкоголю, в його організмі запускається безліч хімічних реакцій, які і призводять до симптомів похмілля.
Так, при пригніченні гормону вазопресину, який зазвичай змушує нирки утримувати рідину, людина починає частіше ходити "по-маленькому" і у нього настає зневоднення.
Відбувається роздратування шлунково-кишкового тракту, запалюється печінка та інші органи, а також порушується сон.
Ектор Хіменес-Браво не зміг це приховати і засвітився одразу з чотирма: "Картина маслом"
Огірки будуть плодоносити так, що ви втомитеся збирати врожай, просто підгодуйте цим чудо-засобом
Справжня прикраса: рецепт печива "Каштани" з маминого зошита
План поділу України таки існує: у ГУР сказали, які регіони путін хоче залишити, як "спірні"
Всього 28% населення планети не відчувають на собі симптоми алкогольного похмілля згідно з даними The Guardian.
Фахівці порадили, як уникнути похмілля, якщо у вас намічається застілля з великою кількістю спиртних напоїв. Перше, що необхідно знати, це те, що вибирати слід чисті спиртні напої. Вчені пов'язують симптоми похмілля з конгенерами - хімічними сполуками, присутні в алкоголі. Експерти з Клініки Майо кажуть, що "конгенері містяться у великих кількостях в темних спиртних напоях, таких як Бренді, бурбон, темне пиво і червоне вино, ніж у прозорих спиртних напоях, таких як горілка, джин і світле пиво. Один конкретний компонент-метанол-розпадається на токсини формальдегіду і мурашину кислоту, які можуть погіршити похмілля".
Конгенери надають спиртним напоям аромат і таким чином, чим ароматні напій, то більше ймовірності, що від нього виникне похмілля.
Завідувач кафедри невідкладної медицини та керівник відділення медичної токсикології в медичній школі Ратгерса в Нью-Джерсі Льюїс Нельсон запевняє, що джин з більшою ймовірністю викличе похмілля в порівнянні з горілкою при вживанні в однакових кількостях, тому що він "ароматний".
Наукою ще створено засіб проти похмілля. Саме тому організму необхідно тільки час для самовідновлення. Ну або відмова від алкоголю у великих кількостях або повне утримання.
Раніше Hyser писав про те, що українське шампанське повністю зникне з магазинів.
Також Hyser повідомляв, як уникнути похмілля після Нового року.
Нагадаємо, що названа найшкідливіша закуска на новорічному столі.