Фахівці розповіли про шкоду деяких сухофруктів.
Багато хто віддає перевагу сухофруктам в якості перекусів, або як замінник солодощів. Однак мало хто задумається про те, що сухофрукти можуть виявитися небезпечними для здоров'я. Про це пишуть росЗМІ.
Справа в тому, що в разі неправильного зберігання або переробки сухофрукти можуть покриватися пліснявими грибками, зокрема аспергілою, що виробляє афлотоксин. При попаданні в організм людини ця речовина має властивість накопичуватися в печінці, що може викликати її токсичне ураження.
Афлатоксин може пригнічувати імунітет, що знижує стійкість організму до інфекційних захворювань і може привести навіть до розвитку ракової пухлини. У зв'язку з цим, купуючи сухофрукти дотримуйтесь деяких правил.
В першу чергу дуже важливо купувати сухофрукти виключно в магазинах, перевіряючи цілісність упаковки і термін придатності. Сухофрукти на "розпродажах" краще не брати, а також їх не варто купувати у вуличних торговців, які подають їх прямо з землі.
У будь-якому випадку перш ніж зробити покупку, слід уважно придивитися до ласощів, чи не видно там слідів цвілі. А так, сухофрукти можуть бути навіть корисні. До слова, при цукровому недугу доктора рекомендують їсти сушену суницю і малину, брусницю і журавлину, смородину і горобину.
Раніше "Hyser" писав про те, що ця риба- "магніт" для онкології, тому до її вживання варто ставитися з обережністю.
Також наш портал повідомляв, що були названі продукти, які не можна зберігати в холодильнику.
Нагадуємо, що Комаровський попередив про наслідки вживання популярного продукту.