Дієтолог на ім'я Зюлал Ялчин розповіла, яку користь організму приносить один з різновидів молочних продуктів кефір.
За її словами, кефір займає першу сходинку серед пробіотичних продуктів, оскільки містить дуже велику кількість корисних мікроорганізмів, пише "Голос".
Цей кисломолочний продукт багатий мінералами і незамінними амінокислотами, особливо фосфором і кальцієм.
Ті, хто вживають кефір, рідше стикаються з проблемами шлунково-кишкового тракту, адже молочний напій підтримує кишкову флору і синтез певних поживних речовин. Цей продукт також має протипухлинну дію і знижує рівень лактози і холестерину.
Корисний пробіотик очищає кров, нормалізує кислотний баланс і зміцнює імунітет.
Люди з молочною непереносимістю можуть спокійно пити кефір, адже кефір перетворює білок лактозу в молочну кислоту, яка легко засвоюється організмом.
Розсіл проти неврожаю: навіщо городники все частіше поливають грядки капустяним соком
Міні-піци на сирній основі: смачно, швидко та без дріжджів, рецепт
Із цим краще не жартувати: яку молитву читають перед випіканням паски
Кефір нормалізує артеріальний тиск, корисний при бронхіті і астмі, при порушеннях жовчі і нервових розладах.
Однак слід пам'ятати, що в знежиреному кефірі не такий багатий набір вітамінів і мінералів.
Однак існує і зворотна сторона медалі, тобто шкода продукту. Слід пам'ятати, що кефір є спиртовмісним продуктом, на відміну від інших молочнокислих напоїв, ряжанки і кислого молока: кількість спирту може становити від 0,05% до 1%.
Людям з гастритом, панкреатитом, виразкою шлунка і дванадцятипалої кишки слід з обережністю його пити. Не можна пити багато кефіру людям з хворобами серця і судин, через високий вміст молочних білків і жирів.
Раніше Hyser писав про те, що названі продукти, які допомагають роботі кишечника.
Також Hyser повідомляв, що названо отруйний маринад для шашликів.
Нагадаємо, що названі продукти, які знижують тиск.