За останніми даними Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ), штам коронавірусу Omicron виявили вже у 77 країнах світу, але найгірше те, що ця мутація вірусу поширюється зі швидкістю, якої людство не спостерігало із жодним попереднім варіантом. Про те, яку небезпеку несе нова мутація хвороби та чи варто ізольовувати Україну віз зовнішніх контактів на фоні цього, обговорювали днями в РНБО.

Так, секретар РНБО Олексій Данілов 14 грудня під час брифінгу в Офісі президента заявив, що новий штам коронавірусу Omicron може з’явитися в Україні вже цього тижня. Якщо ж говорити про повномасштабну хвилю захворювання, то зі слів чиновника, вона очікується в лютому 2022 року, пише ТСН.

"Омікрон" прийде. Ми від цього нікуди не втечемо. Він уже є на наших кордонах, у Туреччині та ближче до нас... Від 15-20 лютого ми можемо отримати початок наступної хвилі. Те, що буде ще одна хвиля, ми в цьому впевнені. ... Але це прогноз, все залежить від того, як поводитимуться наші громадяни", - сказав секретар РНБО.

Разом с тим, Данілова непокоїть те, що майже 110 тисяч українців за останніми даними протермінували другу дозу вакцини проти COVID-19. Він наголосив, що аби легше перенести черговий сплеск коронавірусу, слід вакцинуватися. Бо якщо рівень імунізації в Україні досягне 80%, то чергові спалахи хвороби однозначно минатимуть простіше.

"Починати треба з людей похилого віку і пропонувати людям, щоб вони йшли навіть втретє вакцинуватися", - закликає Данілов.

Популярні новини зараз

Заморозки вже не за горами: коли зміниться погода по всій Україні

Життя зміниться з сьогоднішнього дня: знаки Зодіаку, чия доля "перевернеться" після Повні

"Нова" мобілізація: що загрожує українцям, які виїхали за кордон

Війна в Україні не закінчиться ні цього року, ні наступного: європейський міністр оборони зробив страшну заяву

Показати ще

Данілов переконує, що хоч "Омікрон" і може охоплювати більше людей, але його переносять значно простіше та легше, ніж "Дельта"-штам.

До слова, у Всесвітній організації охорони здоров’я прогнозують проблеми з бідністю, голодом, неінфекційними хворобами та змінами клімату після закінчення пандемії COVID-19. Зараз у світі виявлено понад 271 млн випадків інфікування коронавірусом і понад 5,3 млн осіб померли внаслідок хвороби.

Нагадаємо, що жителям України повідомили оновлену інформацію про червоні зони.

Як раніше повідомляв портал "Hyser", українцям розповіли, кого не пускатимуть на роботу без щеплень.

Також портал "Hyser" писав, що Віктор Ляшко розповів про нове обов'язкове щеплення.