Всім відомо, що в морквина є дуже корисним овочі для організму. Корисні і лікувальні властивості моркви можна пояснити її багатим складом. У моркві міститься багато вітамінів групи В, РР, С, Е, К, також є і каротин. Крім цього, в моркві багато мінеральних речовин, які необхідні для організму людини.
Однак, можливо, не всі знають, що морквина добре бореться із застудою і нежиттю.
Про це йдеться в матеріалі журналу Nutrients.
Якщо ви будете вживати моркву, то зможете швидко вилікувати застуду і нежить. Фахівці радять промивати ніс морквяним розчином, а також включити в свій раціон більше страв з морквою.
За словами фахівців, якщо ви застудилися або у вас будь-які респіраторні інфекції, то необхідно вживати моркву, щоб скоротити тривалість хвороби.
Як морквина може допомогти при нежиті?
Викрутив кермо до упору? Готуйся до ремонту за 40 тисяч гривень, про що треба пам'ятати усім водіям
"Телефонний терор" закінчено: з жовтня в Україні стартували нові правила, нарешті без нав’язливих дзвінків
Обрізати пір'я у цибулі чи залишити? Помилка, через яку ви можете втратити врожай
Повернуть в Україну після 2027 року: у Німеччині суворо попередили українських біженців
Вчені вирішили провести дослідження, щоб з'ясувати нові корисні властивості моркви. В ході дослідження вони використовували моркву в якості харчової добавки, а її екстракт – для промивання носа у людей, у яких виявили риновірусну інфекцію. Дуже часто екстракти рослин з полісахаридами призначаються для пацієнтів з респіраторними хворобами, які вражають слизову носа.
В ході дослідження з'ясувалося, що ті пацієнти із застудою, які збільшили кількість моркви в своєму раціоні, набагато швидше одужували, ніж ті, хто не вживав цей овоч.
Відомо, що морква багата полісахаридом рамногалактуронаном-I – речовина, що надає імуномодулюючу дію.
За словами медиків, якщо промивати ніс екстрактом моркви, то вірусне навантаження на організм знижується. Це означає, що в організмі людини зменшилася кількість штамів вірусу.
Люди, які збільшили кількість моркви в раціоні, швидше йшли на поправку, а їх організм швидше боровся з інфекцією. Також симптоми гострого нежитю ставали слабкіше.
Морква є одним з основних овочів, який багатий провітаміном А (В-каротин). Але для того, щоб засвоїти цей елемент, який сам по собі засвоюється не дуже добре, тому необхідні жири.
Медики відзначають, що моркву краще їсти з сиром, сметаною, заправляти салати з морквою лляною або оливковою олією.
Раніше "Hyser" повідомляв, що в Україні подорожчають деякі продукти напередодні Нового року.
Наш портал писав, що медики розповіли, що не можна їсти людям з першою групою крові.