На думку дієтологів, людям, що страждають на цукровий діабет, необхідно включити в раціон гарбузове насіння. Фахівці стверджують, що речовини, що містяться в них, дозволяють нормалізувати рівень цукру в крові.

Крім того, до складу гарбузового насіння входять полісахариди, за своїми властивостями нагадують інсулін органічного походження. Про це пише портал Голос. Таким чином, гарбузове насіння допомагають стабілізувати рівень цукру в крові і вивести його надлишки.

У насінні гарбуза також є білки і жири, що поліпшують і нормалізують травлення. Експерти запевняють, що всього 60 грамів цього продукту здатні знизити рівень цукру на 35%.

Вчені вважають, що ті, хто страждають від діабету, повинні їсти якомога більше магнієвмісних продуктів. Щоб заповнити дефіцит магнію в організмі потрібно обов'язково їсти горіхи, цільнозернові злаки і зелені овочі. Фахівці говорять про те, що досягти надлишку магнію практично неможливо, оскільки він швидко виводиться з організму. А значить, всі перераховані вище продукти варто вживати в будь-яких кількостях.

Також гарбузове насіння корисні для людей, у яких є захворювання сечостатевої системи. Мікроелементи, які є в насінні гарбуза, допомагають виводити з організму солі, тим самим перешкоджаючи утворенню ниркових каменів.

Раніше "Hyser" писав про те, що названий напій, який рятує від серцевого нападу.

Популярні новини зараз

Баклажани будуть як на підбір: що потрібно додати до лунки, щоб отримати казковий урожай "синеньких"

Лукашенко обізвав Україну дивним словом і запропонував Заходу оголосити "нічию" з Росією

Паспорт, водійські посвідчення і не тільки: які консульські послуги закрили для українців за кордоном

Трамп розповів, чому йому подобається Зеленський: "Ця війна добігла кінця..."

Показати ще

Також наш портал розповів про те, що лікар пояснив, чим хурма корисна для серця і печінки.

Нагадуємо, що лікарі назвали два напої, які істотно знижують ризик інсульту.