Багато господинь купують імбир у вигляді коріння, мелений або маринований. Корінь імбиру додають в чай, вважається, що він має властивості антиоксиданта, а також підвищує імунітет і вбиває хвороботворні бактерії і віруси. Мелений імбир служить спецією для різноманітних страв. А маринований часто виступає доповненням до вже готових страв, додаючи страві пікантності і легкої гостроти.
Однак за твердженням медиків, імбир може бути небезпечним для деяких громадян. Про це інформує Голос.Ua.
Варто відзначити, що головним компонентом імбиру виступають сесквітерпени - група органічних сполук, що володіють корисними властивостями і стійким запахом. Також в імбирі містяться вітаміни C, В1, В2 і незамінні амінокислоти. Сам імбир використовують в кулінарії (в основному в країнах Азії), медицині, а також в косметології.
Медики стверджують, що не всім імбир, всупереч його благотворним властивостям, може бути корисний. Перш за все, він небезпечний для вагітних жінок, які знаходяться на третьому триместрі. Небезпека обумовлена властивостями розрідження крові, якими володіє імбир. Це означає, що можуть виникнути небезпечні кровотечі в процесі пологів або після них, які буде складно зупинити. З цієї ж причини, імбир не можна споживати людям з гемофілією – хворобою крові, при якій її згортання значно знижено.
Також лікарі не рекомендують споживати в їжу імбир людям, що страждають на гіпертонію і цукровий діабет.
Раніше інформаційний портал Hyser повідомляв, що лікарі назвали продукти, які здатні захистити організм від інсульту.
Скільки реально коштує місяць життя Наталії Могилевської: цифри, які шокують
Російська мова - офіційна, заборона на "НАТО" і жодного припинення вогню: Reuters показали вимогу путіна до завершення війни
Країна готується до депортацій біженців: 120 тисяч українців можуть опинитися поза законом
Авто, яке неможливо відремонтувати: українцям показали модель, що зламала логіку механіків
Нагадуємо, що медики розповіли про приховану небезпеку від сну в положенні на спині.
Також портал Hyser інформував, що експерти розповіли, як визначити розвиток ракових новоутворень в підшлунковій залозі.