Раком підшлункової залози є злоякісне новоутворення, що виходить з епітелію залозистої тканини або проток підшлункової залози.
Щороку кількість випадків виявлення даного захворювання у людей у всьому світі непохитно зростає, пише "Головнокомандувач". Дане захворювання займає шосту сходинку за поширеністю серед онкологічних захворювань серед дорослого населення.
Основна частина пацієнтів з діагностованим раком підшлункової залози, це пацієнти похилого віку. Пол в даному питанні значення не має - хворіють однакового і чоловіки, і жінки.
Фахівці благодійної організації Cancer Research UK перерахували основні симптоми раку підшлункової залози. Вони попереджають, що хвороба починає проявляти себе після того, як пухлина розрослася і почала поширюватися.
Доброякісні та злоякісні пухлини з клітин підшлункової залози називаються інсуліноми. Саме вони впливають на рівень інсуліну в крові і провокують виникнення пітливості, почуття занепокоєння і запаморочення. У деяких випадках пацієнти можуть втратити свідомість.
Гороскоп на грудень-2025: що доля готує кожному знаку Зодіаку і що ви зобов'язані встигнути до настання Року Червоного Коня
Три знаки Зодіаку, яким Всесвіт відкриває "білу смугу": зміни розпочнуться вже зараз
6500 грн від держави: що насправді можна купити на допомогу і про що можете навіть не мріяти
Чотири місяці на колінах та 471 день у окопі: український військовий розповів, як він вижив на Донеччині
У міру того, як пухлина розростається, вона впливає на все тіло. У пацієнта може почати знижуватися вага, пропадає апетит, збільшується рівень цукру в крові, він відчуває нездужання.
На сьогоднішній день медики не можуть сказати точно, з якої причини виникає злоякісна пухлина підшлункової залози. Але достовірно відомо, що наявність панкреатиту і вік старше 75 років можуть підвищувати ризик розвитку даної патології.
Раніше Hyser писав про те, що кислота "роз'їсть" навіть підшлункову-кому не можна їсти виноград.
Також Hyser повідомляв, що лікарі розповіли правду про популярний продукт.
Нагадаємо, що Нутриціолог назвала рибу, від якої потрібно відмовитися.
