Споконвіку люди пили соки, вважаючи їх корисними для організму. І апельсиновий сік займає особливе місце серед всіх інших напоїв і для цього є ряд причин.

Детальніше про користь апельсинового соку інформує Голос.UA.

Згідно досліджень, апельсини насичені вітамінами С і А, фолієвою кислотою, калієм, клітковиною, білком, флавоноїдами, в тому числі гесперидином і магнієм.

Медики виявили незвичайний вплив апельсинового соку на артеріальний тиск. Доведено, що щоденне споживання 100% натурального соку апельсина сприяє зниженню систолічного кров'яного тиску. Щоб домогтися такого результату, потрібно протягом 3 місяців споживати по 500 мл напою кожен день.

Також, вченими було доведено, що апельсиновий сік сприяє виведенню каменів з нирок. Відзначено, що такий напій служить відмінним антиоксидантом, який допомагає захистити організм від окислювальних процесів, а також знизити ймовірність серцево-судинних захворювань.

Варто відзначити, що важливо пити свіжовичавлений натуральний апельсиновий сік. Можна замінити на якісні магазинні аналоги, проте важливо читати склад і не споживати соки з підвищеною кількістю цукру.

Популярні новини зараз

Допоможе звичайний папір: як без проблем позбутися бур'янів на грядках та на клумбі

Ви закохаєтеся у такий сніданок: рецепт ситних бутербродів на сковороді з ковбасою та яйцем

У Пентагоні вже розповіли, де Росія завдасть ядерного удару: на цілий рік усе "замерзне"

Забирають прямо з машини: автомобілістів попередили про "дорожню мобілізацію" на трасах

Показати ще

Раніше інформаційний портал Hyser повідомляв, що лікарі розповіли, як розпізнати за ранніми ознаками серцевий напад.

Нагадуємо, що медики перерахували продукти, після споживання яких хилить в сон.

Також портал Hyser інформував, що вчені назвали види ковбас, які є токсичними і можуть спровокувати екстрену госпіталізацію.

Тим часом, дієтологи перерахували продукти, які провокують розвиток целюліту навіть у самих худих і струнких.