Багато автолюбителів вважають, що деякі звички можуть швидко зіпсувати механічну коробку передач. Давайте розглянемо, чи дійсно вони можуть спричинити поломку цієї важливої ​​частини автомобіля.

Так, більшість із цих шкідливих звичок можуть справді нашкодити механічній коробці передач. Наприклад, якщо ви часто тримаєте руку на важелі коробки, ви навантажуєте важливі механізми, що прискорює їх знос. Чи не повне вичавлювання зчеплення змушує інші частини коробки працювати з великою напругою, що також скорочує їх термін служби. Постійне натискання на педаль зчеплення створює додаткову напругу, яка може пошкодити інші частини коробки.

Якщо ви не прогрієте автомобіль взимку, це також може бути шкідливим для коробки передач. Механічна коробка передач прогрівається повільно і тертя в ній невеликі, тому важливо переконатися, що олія в коробці правильної в'язкості.

Але, мабуть, найважливішою річчю, яку необхідно зробити, щоб продовжити життя механічної коробки, це регулярно міняти масло в ній. Згодом олія поглинає частки зносу і втрачає свої захисні властивості. Тому рекомендується міняти олію в механічній коробці передач кожні 70 000-100 000 кілометрів. Це важливо для довговічності коробки.

Таким чином, дотримуючись хороших звичок і доглядаючи механічну коробку передач, ви можете запобігти ранньому зносу і поломкам.

Читайте також:

Популярні новини зараз

Війна в Україні не закінчиться ні цього року, ні наступного: європейський міністр оборони зробив страшну заяву

Як позбутися мишей на дачі або в селі: просто посадіть ці рослини по периметру ділянки

Лесю Нікітюк знайшли в кущах в рідному місті: "Гусінь мене не з'їсть"

Вони розлітаються за кілька годин: рецепт лінивих пиріжків з капустою на сковорідці

Показати ще

Як ефективно очистити воду в домашніх умовах: ви забудете про покупну назавжди

Можна оминути біда: що потрібно зробити, якщо ви повернулися додому, бо щось забули

Терміново рухайте до лісу, поки конкуренти все не зібрали: які гриби можна збирати у жовтні в Україні