Самшит - це назва рослини, яка відома також як вічнозелений виноград (Lonicera nitida). Це популярна декоративна чагарникова рослина з дрібним листям, яке зберігає своє зелене забарвлення цілий рік. Кущі самшиту вимагають регулярної стрижки, щоб вони виглядали акуратно та підтримували бажану форму. Стрижка - це важливий етап догляду за цією рослиною, але щоб уникнути пошкоджень, необхідно знати правильний час і дотримуватися певних правил.

Докладніше про те, як правильно стригти самшит, щоб він ріс пухнастим, читайте у нашому матеріалі.

Стрижка дозволяє не тільки створити охайний зовнішній вигляд кущів самшиту, але й надати їм цікавих форм, таких як кулі, овали, куби, піраміди, колони і спіралі. Це може стати справжньою окрасою вашого саду. Однак, щоб досягти найкращого результату, потрібно знати, з чого почати.

Оптимальний час для стрижки самшиту – на третій рік після посадки (за винятком карликових бордюрних сортів, які можна стригти вже за кілька тижнів). Весняна стрижка слід проводити на початок активного зростання рослини, зазвичай, у травні (у південних регіонах стрижку рекомендується починати у квітні). У середині літа, коли зростання самшиту сповільнюється, можна видалити сухі та пошкоджені гілки. Осіння стрижка проводиться після закінчення активного росту рослини, але за кілька тижнів на початок перших морозів.

Стрижку самшиту слід проводити в похмуру погоду, переважно увечері, щоб уникнути сонячних опіків та надмірного випаровування вологи. При стрижці рекомендується використовувати щільні рукавички, тому що листя самшиту містить отруйні речовини.

Після стрижки чагарник потребує поливу (якщо немає дощів) та підгодівлі. Для цього підійдуть комплексні добрива для вічнозелених рослин за інструкцією.

Популярні новини зараз

Якщо відкрили банку - вже не зупинитесь: рецепт помідорів на зиму по-італійськи

Лілія Ребрик без макіяжу показала, як виглядає її донька: "Відчуває моє дихання..."

Комахи залишать вашу ділянку назавжди: які рослини потрібно висадити, щоб позбутися ос

Вони розлітаються за кілька годин: рецепт лінивих пиріжків з капустою на сковорідці

Показати ще

Отже, стрижка самшиту дозволяє зберегти його акуратний вигляд та надати йому бажаної форми. Не забувайте дотримуватись правил і проводити стрижку в правильний час. В результаті ви отримаєте красиві та декоративні кущі самшиту, які радуватимуть вас своїм виглядом протягом усього сезону.

Читайте також:

Ваша гортензія почне сохнути і перестане цвісти: не повторюйте ці 8 поширених помилок

Ви здивуєтеся: як за допомогою простої хитрості змінити колір гортензії в саду

Ви все життя робили це неправильно: як насправді потрібно розташувати квіти на клумбі

Гладіолуси вам віддячать пишними квітами: ось як їх потрібно поливати