Ціни буквально на все навколо дорожчають і навіть якщо ми бачимо якісь локальні зниження вартості - наприклад на сезонні овочі - то в порівнянні з минулорічними показниками різниця відчувається.

Держстат опублікував дані цін від виробників, звідки чітко видно, скільки зараз коштують ті чи інші товари. Тож на які ж можна помітити суттєве зростання вартості?

Супермаркет: скрін з відео

За рік, з липня 2023 року по липень 2024 року, оптові ціни на промислову продукцію в Україні збільшилися на третину - на 33,3%.

Згідно зі статистичними даними, зростання цін усередині країни виявилося значнішим, ніж на експортну продукцію. На внутрішньому ринку ціни піднялися на 37,2%, тоді як експортні ціни зросли лише на 8,3%.

У секторі виробництва продуктів харчування, напоїв та тютюнових виробів спостерігалось підвищення цін на 14%. При цьому на внутрішньому ринку зростання становило 10,4%, а на зовнішньому - 26,4%.

Популярні новини зараз

Тепер повістки вручатимуть по-новому: до чого слід готуватися

Життя зміниться з сьогоднішнього дня: знаки Зодіаку, чия доля "перевернеться" після Повні

Тіна Кароль блиснула "оновленим" тілом: Дан Балан втратив би дар мови

Пообіцяли йому перемогу у війні: стало відомо, з ким міг радитися путін, нещодавно теж їздив до них

Показати ще

Найбільш помітне підвищення цін при цьому відбулося у м'ясній промисловості – на 15,4% (усередині країни на 15,5%) та у виробництві молочних продуктів – на 14,1% (усередині країни на 13,3%).

Молочка
Молочка

Читайте також:

Про свої вклади тепер можете забути: відомий банк припиняє виплати .

Не всі свіжі овочі по кишені українцям: супермаркети оновили ціни на огірки, помідори та перець .