Якщо вірити статистиці, то від 40 до 60% населення України відчувають (хто частіше, хто рідше) печію. Ще б пак, рясно поїсти в нашій країні люблять, як мінімум, усі чоловіки. Адже найбільш поширеною причиною печії є кисла або жирна їжа, а також цитрусові, помідори, цибуля, шоколад, кава, сир і м'ята.

Слід зазначити, що сама собою печія не є захворюванням, але може свідчити про розлади шлунково-кишкового тракту. І тут уже потрібно обов'язково звернутися до лікаря та пройти необхідні дослідження для визначення причини печії.

Якщо ж печіння у верхній частині живота явище одиничне, можна вдатися до народним засобам від печії.

Одним із найкращих засобів від печії вважається лляне насіння. Воно містить велику кількість корисної при печії речовини омега-3, тому лікарі радять при печії з'їдати 2 чайні ложки лляного насіння, ретельно розжовуючи насіння.

Крім того, можна приготувати настій від печії. Для цього знадобиться три чайні ложки насіння льону, подрібнених у кавомолці. Їх потрібно залити окропом та дати настоятися протягом 10-12 годин. Отриманий настій вживайте перед їжею, а кисіль, що залишився, випийте перед сном.

При печії також корисно випити трав'яний чай, щоб він зняв роздратування стравоходу. Рекомендують готувати чай з ромашки, кореня імбиру, липи, солодки або деревію. А ось м'яту слід уникати, тому що вона підвищує кислотність шлунка.

Популярні новини зараз

Тепер повістки вручатимуть по-новому: до чого слід готуватися

Може знищити цілі міста: вчені розповіли про астероїд "Апофіс", який наближається до Землі

Життя зміниться з сьогоднішнього дня: знаки Зодіаку, чия доля "перевернеться" після Повні

Тепер готую котлети тільки так: рецепт та секрети страви, про які ви не знали

Показати ще

Наприклад, допомагає настій деревію. Одну чайну ложку трави залийте склянкою окропу. Залишіть настоятися протягом п'яти хвилин, потім процідіть і вживайте по півсклянки перед кожним їдою.

Влітку можна заварювати свіже листя подорожника. Потрібно порізати ножем кілька листків і залити склянкою окропу і дати настоятися протягом півгодини. На день випивайте по кілька ковтків. Щодня потрібно заварювати новий настій.

Знежирене молоко створює тимчасовий бар'єр між шлунком та стравоходом. Тому напій швидко зніме печіння у стравоході.

Деякі дослідження показали, що жуйка знімає неприємні відчуття протягом півгодини, адже при активному жуванні в роті виділяється багато слини, що змиває шлунковий сік.

При печії можна випити склянку лужної мінеральної води. Купити мінералку можна у продуктовому магазині або в аптеці.

Читайте також:

Ці гроші вам точно не завадять: хто з українців може отримати 994 гривні через погіршення здоров'я

Тепер проблеми почнуться у кожного: що станеться, якщо ви проігноруєте повістку поштою

Потужна аварія на Львівщині: біля маршрутки знесло передню частину після удару з бензовозом – без жертв не обійшлося