Якщо вірити статистиці, то від 40 до 60% населення України відчувають (хто частіше, хто рідше) печію. Ще б пак, рясно поїсти в нашій країні люблять, як мінімум, усі чоловіки. Адже найбільш поширеною причиною печії є кисла або жирна їжа, а також цитрусові, помідори, цибуля, шоколад, кава, сир і м'ята.
Слід зазначити, що сама собою печія не є захворюванням, але може свідчити про розлади шлунково-кишкового тракту. І тут уже потрібно обов'язково звернутися до лікаря та пройти необхідні дослідження для визначення причини печії.
Якщо ж печіння у верхній частині живота явище одиничне, можна вдатися до народним засобам від печії.
Одним із найкращих засобів від печії вважається лляне насіння. Воно містить велику кількість корисної при печії речовини омега-3, тому лікарі радять при печії з'їдати 2 чайні ложки лляного насіння, ретельно розжовуючи насіння.
Крім того, можна приготувати настій від печії. Для цього знадобиться три чайні ложки насіння льону, подрібнених у кавомолці. Їх потрібно залити окропом та дати настоятися протягом 10-12 годин. Отриманий настій вживайте перед їжею, а кисіль, що залишився, випийте перед сном.
При печії також корисно випити трав'яний чай, щоб він зняв роздратування стравоходу. Рекомендують готувати чай з ромашки, кореня імбиру, липи, солодки або деревію. А ось м'яту слід уникати, тому що вона підвищує кислотність шлунка.
Вся правда їм приходить уві сні: 5 знаків Зодіаку, які бачать пророчі сни
"Мімоза" на столі більше не з'явиться: рецепт салату "Маркіза", який давно замінив радянську класику
Віра Брежнєва одразу після потяга несподівано опинилася у Києві: українці шоковані
Хлопець Лесі Нікітюк розповів, як довго вони з нею разом: "Таке почуття, ніби..."
Наприклад, допомагає настій деревію. Одну чайну ложку трави залийте склянкою окропу. Залишіть настоятися протягом п'яти хвилин, потім процідіть і вживайте по півсклянки перед кожним їдою.
Влітку можна заварювати свіже листя подорожника. Потрібно порізати ножем кілька листків і залити склянкою окропу і дати настоятися протягом півгодини. На день випивайте по кілька ковтків. Щодня потрібно заварювати новий настій.
Знежирене молоко створює тимчасовий бар'єр між шлунком та стравоходом. Тому напій швидко зніме печіння у стравоході.
Деякі дослідження показали, що жуйка знімає неприємні відчуття протягом півгодини, адже при активному жуванні в роті виділяється багато слини, що змиває шлунковий сік.
При печії можна випити склянку лужної мінеральної води. Купити мінералку можна у продуктовому магазині або в аптеці.
Читайте також:
Тепер проблеми почнуться у кожного: що станеться, якщо ви проігноруєте повістку поштою