Попри всі складнощі в енергетиці, українська влада з 1 вересня 2024 року планує повернути за парти 300 тисяч школярів. Так, уряд ухвалив рішення про початок навчання 2 вересня, і навчальні заклади повинні спланувати процес таким чином, щоб завершити його до 30 червня наступного року. Є і деякі особливості в організації навчального процесу.

Так, до 30 серпня 2024 року усі заклади освіти в Україні мають відзвітувати стосовно готовності з питань пожежної безпеки, а також готовності укриттів.

А ось у столиці України, Рада оборони Києва на своєму засіданні 28 серпня розглядала в числі інших і питання щодо забезпечення закладів освіти незалежними джерелами живлення електроенергії, щоб забезпечити безперервний навчальний процес.

Ще б пак, в Києві вирішили, що основною формою навчання для усіх закладів освіти буде очна. Про це заявив начальник КМВА Сергій Попко.

"З огляду на загальнодержавну ситуацію в енергетичній сфері, Рада оборони підняла питання щодо забезпечення усіх закладів освіти незалежними джерелами живлення електроенергією для забезпечення безперервного та якісного освітнього процесу", – заявив Попко.

Однак, чиновники не виключають і інше, адже в окремих випадках можуть бути застосовані як дистанційна, так і змішана та інші форми, що передбачені законодавством України.

Популярні новини зараз

Догляд за полуницею у вересні: правила поливу, обробки та підживлення

Тіна Кароль блиснула "оновленим" тілом: Дан Балан втратив би дар мови

Тепер розпочнуться важкі часи: українців у Німеччині позбавляють статусу тимчасового захисту – що треба знати

Лукашенко зробив гучну заяву щодо війни з Україною: мабуть щось відчуває

Показати ще

Разом з тим, стало відомо, що Київ єдиний не долучився до експерименту МОН з оновлення шкільного предмета "Захист України". Департамент освіти КМДА та його очільницю Олену Фіданян вже розкритикували в Мережі за саботаж військової підготовки учнів. Однак відомо, що київська влада при підготовці до нового 2024/2025 навчального року виділила 23,7 мільйона гривень на оснащення кабінетів "Захист України" сучасним обладнанням.

Нагадаємо, у школах у новому 2024-2025 навчальному році з'являться "уроки щастя" за американським курсом Well-Being. У МОН переконані, що українським школярам потрібно знати і вміти боротися зі стресом в умовах війни.

Читайте також:

Важлива виплата: яку допомогу на дитину зможуть отримати самотні матері чи батьки

Російська ракета обірвала життя дитини та дружини українського спортсмена, який перебуває на фронті