Печінка діє як природний фільтр організму, захищаючи його від токсинів та шкідливих речовин. Однак шкідливі звички, хвороби, стрес та неправильне харчування можуть призвести до проблем із печінкою.

Хоча цей орган має здатність до самовідновлення, дуже важливо піклуватися про його здоров'я та функціональність. Лікарі рекомендують три види зернових та інших продуктів, які можуть допомогти відновити здоров'я печінки за короткий час.

Топ-3 злакових та продуктів для відновлення печінки:

Гарбузова каша.

Вона багата мінералами, антиоксидантами та вітамінами, такими як C, B1, B2, B5, B6, E та PP, гарбузова каша відмінно підходить для очищення печінки та відновлення її функцій. Вона також багата залізом, фосфором, кальцієм, калієм, магнієм, міддю, білками, жирами та вуглеводами, що робить її ефективною у профілактиці жирової дистрофії печінки та виведенні токсинів з організму.

Крім того, гарбузова каша може покращити обмін речовин та сприяти безпечному зниженню ваги.

Популярні новини зараз

Найкорисніші каші, які швидко відновлять печінку: обов'язково додайте до раціону

Коли немає гаража чи підвалу: як зберігати картоплю у квартирі, щоб не гнила і не проростала

Фортуна обрала саме вас: три знаки Зодіаку у жовтні отримають усе, про що мріяли

Кисло-солодкі баклажани, які підійдуть до будь-якої страви: рецепт пікантної закуски

Показати ще

Вівсянка.

Ця каша багата антиоксидантами, харчовими волокнами та необхідними мінералами, вівсянка сприяє швидкому очищенню та відновленню печінки.

Каши, фото: скриншот

Овес є важливим джерелом енергії, яке містить 59 різних типів простих вуглеводів у формі складних крохмалів. Він корисний для роботи мозку, сили нервової системи та здоров'я кісток, нігтів та шкіри. Завдяки повільній швидкості засвоєння вівсянка довше зберігає відчуття ситості, сприяючи ефективному зниженню ваги.

Гречана каша.

Відома високим вмістом цинку, калію, магнію, заліза та антиоксидантів, гречка вважається цілющим зерном, яке сприяє очищенню печінки та загальному здоров'ю організму. Її легко готувати, вона не викликає алергії і легко засвоюється, що робить її однією з поживних страв.

Інші корисні продукти:

Крім цих злаків, кілька овочів позитивно впливають на здоров'я печінки, у тому числі буряк, морква, капуста, помідори та огірки. Фрукти, такі як авокадо, яблука, виноград, сливи та цитрусові, а також листова зелень, така як шпинат та петрушка, також корисні.

Нежирні сорти риби можуть посилити потік жовчі, а ягоди, такі як обліпиха, смородина, чорниця та вишня, забезпечують додаткову підтримку завдяки високому вмісту антиоксидантів.

Читайте також:

Як перевірити сир прямо в магазині та відрізнити його від підробки: ці хитрощі збережуть гроші та здоров'я

Кожен другий гробить своє здоров'я: яку популярну олію не можна використовувати для смаження

Несподіване відкриття: як насправді смартфони впливають на наше здоров'я