У наших батьків і бабусь існувала думка, що на ринку продукти не тільки якісніші, а й дешевші, ніж у супермаркеті.

Можливо, якийсь час тому так і було, але зараз щодо якості можна впевнено сперечатися, а щодо цін - наочно побачити. Як же відрізняються ціни на такі базові продукти, як яйця, борошно та олію.

Курячі яйця. Фото: YouTube

На ринку "Столичний" ціни на основні продукти виглядають так: десяток курячих яєць категорії С1 можна придбати за ціною від 34 до 36 гривень, при цьому рекомендована ціна становить 35 гривень. Кілограм борошна "Біла Церква" від виробника Салюк коштуватиме покупцям 17,65 гривень. Рафінована олія "Олейна" об'ємом 0,85 літра продається за ціною 56,15 гривень.

Водночас у супермаркетах спостерігається дещо інша картина. Курячі яйця категорії С1 у середньому коштують дорожче – від 38,69 до 42,90 гривень за десяток, із середньою ціною близько 40 гривень. Борошно пшеничне торгової марки "Хуторок" пропонується за ціною від 25,79 до 30,80 гривень за кілограм, за середньої вартості 28,30 гривень. Щодо соняшникової олії "Олейна", її ціна в мережевих магазинах варіюється від 58,70 до 65,99 гривень за пляшку обсягом 850 мл, із середнім показником 62,62 гривні.

Соняшникова олія. Фото: скріншот YouTube-відео

Популярні новини зараз

Ожина завалить вас ягодами: як правильно проводити обрізання кущів восени

Фортуна обрала саме вас: три знаки Зодіаку у жовтні отримають усе, про що мріяли

У Зеленського розповіли, що українці не побачать "План перемоги" повністю: "Не тому, що є секрети"

Настя Каменських поселилась сама в будинку, без Потапа: як виглядає домівка артистки

Показати ще

Аналізуючи ці дані, можна зробити висновок, що ціни на ринку "Столичний" загалом нижчі, ніж у супермаркетах. Особливо помітна різниця у вартості яєць та соняшникової олії. Проте варто враховувати, що у магазинах часто проводяться акції та діють спеціальні пропозиції.

Читайте також:

Долар по 45 гривень до кінця 2024 року: експерт розповів, до якого курсу готуватись українцям.

Консервацію на зиму вже не зробити: ціни на продукти б'ють усі рекорди.