Коли город заростає бур'янами, може виникнути кілька негативних наслідків. У зв'язку з цим агрономи розповіли, як доглядати його восени, щоб він не заростав.

По-перше, бур'яни мають тенденцію виснажувати ґрунт необхідними поживними речовинами. Чим довше садок залишається занедбаним, тим більше поживних речовин поглинають ці небажані рослини.

Якщо город залишався без нагляду протягом кількох років або більше, рекомендується провести аналіз ґрунту. Результати цього аналізу допоможуть вам правильно покращити її.

По-друге, кожен сезон, коли город залишається без нагляду, призводить до збільшення насіннєвого фонду бур'янів у ґрунті.

Отже, як можна доглядати за городом восени, щоб уникнути проблем із бур'янами? Рішення полягає в мульчуванні та добривах. Після прополювання нанесіть на город щедрий шар подрібненого листя, скошеної трави або соломи.

Цей шар допоможе придушити зростання бур'янів протягом зими та ранньої весни. Наступної весни ці матеріали можна змішати із ґрунтом, зораючи його або викопавши вручну.

Популярні новини зараз

Віталій Козловський зізнався, чи він досі служить в армії: "Моя публічність – це мій інструмент"

Фортуна обрала саме вас: три знаки Зодіаку у жовтні отримають усе, про що мріяли

ТЦК дали українцям 10 днів: що готують нова мобілізація та повістки через "Укрпошту"

Настя Каменських поселилась сама в будинку, без Потапа: як виглядає домівка артистки

Показати ще

Город

Інший ефективний метод — це обробіток ґрунту та посадка «зеленого добрива» восени, що може запобігти проростанню насіння бур'янів.

Не забудьте зорати землю під зеленим добривом щонайменше за два тижні до посадки весняних культур. Це дасть час рослинному матеріалу розкластися та збагатити ґрунт поживними речовинами.

Якщо город дійсно заросте бур'янами, важливо продовжувати прополювання або використовувати бар'єри, такі як газети чи чорний пластик.

Запобігання росту бур'янів – один із найскладніших аспектів відновлення саду. Однак, приклавши трохи старанності, старий, занедбаний сад можна пожвавити і знову ввести у продуктивне використання.

Читайте також:

Ось чому город наших бабусь давав неймовірний урожай: секрети добрива восени

Стосується всіх, у кого є дача та город: обов'язково зробіть це, доки не пізно

Посипте город цим замість гною, і земля "воскресне": коштує копійки, а ефект на мільйон