Сирники з тофу з бананом і рисовим борошном особливо доречні на сніданок під час посту.

Тофу (соєвий сир) не смакує, що дозволяє використовувати його з різними соусами, спеціями та приправами майже для будь-якого методу кулінарної обробки. Він буває двох видів: м'який та твердий. Для приготування супів краще використовувати м'якіші сорти тофу, а ось в інші страви краще підходить твердий тофу.

Для сирників теж краще брати тверду тофу: з м'яким тісто буде занадто рідким. Але і з твердого тофу не готуйте заздалегідь тісто, а відразу приступайте до смаження.

Час приготування: 20 хвилин

Калорійність: 190 ккал на 100 г

Інгредієнти:

Популярні новини зараз

Білі чи коричневі: які яйця найкраще фарбувати на Великдень та що потрібно знати

З-за столу не встанете без добавки: рецепт простого пирога з куркою на сметані

Баклажани будуть як на підбір: що потрібно додати до лунки, щоб отримати казковий урожай "синеньких"

Виноград засохне і його доведеться вирубати: що в жодному разі не повинно рости поряд з ним

Показати ще
  • 200 г твердого тофу;
  • 1 стиглий банан;
  • 1.5 ст. рисового борошна;
  • дрібка солі;
  • 1 ст.л. сахара;
  • щіпка кориці.

Тофу потрібно натерти на дрібній тертці або розкришити вилкою до консистенції сиру, щоб не залишалося великих частинок.

Банан очистіть, подрібніть у пюре та змішайте з тофу.

Додайте в суміш рисове борошно, сіль, цукор і корицю, ретельно перемішайте.

Сформуйте з маси, що вийшла, сирники. Якщо маса розвалюється, то можна додати трохи води, а якщо маса занадто рідка, то додайте ще борошна рисового.

Сирники викладете на розігріту сковороду з невеликою кількістю олії.

Готуйте під кришкою кілька хвилин, потім переверніть сирники та обсмажте їх з іншого боку, не накриваючи.

Читайте також: