Сирники з тофу з бананом і рисовим борошном особливо доречні на сніданок під час посту.
Тофу (соєвий сир) не смакує, що дозволяє використовувати його з різними соусами, спеціями та приправами майже для будь-якого методу кулінарної обробки. Він буває двох видів: м'який та твердий. Для приготування супів краще використовувати м'якіші сорти тофу, а ось в інші страви краще підходить твердий тофу.
Для сирників теж краще брати тверду тофу: з м'яким тісто буде занадто рідким. Але і з твердого тофу не готуйте заздалегідь тісто, а відразу приступайте до смаження.
Час приготування: 20 хвилин
Калорійність: 190 ккал на 100 г
Інгредієнти:
Відключення світла будуть довше: Укренерго терміново вводить жорсткі графіки – вже з сьогодні
Стосується всіх, у кого стоїть газова колонка або котел: більше ніяких "жартів", інакше будуть проблеми
"Мімоза" на столі більше не з'явиться: рецепт салату "Маркіза", який давно замінив радянську класику
Підгодуйте томати йодом і одразу отримайте 2 бонуси: навіщо це роблять досвідчені городники
- 200 г твердого тофу;
- 1 стиглий банан;
- 1.5 ст. рисового борошна;
- дрібка солі;
- 1 ст.л. сахара;
- щіпка кориці.
Тофу потрібно натерти на дрібній тертці або розкришити вилкою до консистенції сиру, щоб не залишалося великих частинок.
Банан очистіть, подрібніть у пюре та змішайте з тофу.
Додайте в суміш рисове борошно, сіль, цукор і корицю, ретельно перемішайте.
Сформуйте з маси, що вийшла, сирники. Якщо маса розвалюється, то можна додати трохи води, а якщо маса занадто рідка, то додайте ще борошна рисового.
Сирники викладете на розігріту сковороду з невеликою кількістю олії.
Готуйте під кришкою кілька хвилин, потім переверніть сирники та обсмажте їх з іншого боку, не накриваючи.
Читайте також: