Як свідчать дані соціологічного дослідження, проведеного компанією Active Group за підтримки FutureResearchFoundation, на питання "Які емоції викликають у вас новини про бойові дії в Білгородській області?" 43,6% опитаних відповіли "виключно позитивні" і 30,1% - "більш позитивні". Винятково негативні емоції зазнали 3,6%, негативніші – 5.1%, а 17,6% важко відповісти.

При цьому найбільш поширеними емоціями серед українців, які почули новини про бойові дії у Білгороді та Курську, стали радість (44,4%) та захоплення (33,2%). Майже вдвічі менше за українців дивувалися (17,9%) та спокій (17,7%). Сум і страх охопили близько 7% опитаних, гнів та огиду 5,3%. П'ята частина (20,5%) опитаних не зазнала жодних із перерахованих емоцій.

Співчуття до росіян, які постраждали від бойових дій, більшість українців не відчувають. На запитання про співчуття до громадянських жителів Білгородщини, які страждають від бойових дій українці здебільшого вказали, що не шкода 38,6% чи бажають їм побути у шкірі харків'ян та сумчан 32%. Виражають сильне співчуття – 6,1%, не сильне співчуття – 18,1%. Важко відповісти – 5.1%

Про початок бойових дій на території Росії відомо 96,9% опитаних, а вперше про ці події почули лише 3,1% громадян. А у значущості цих подій щодо України тією чи іншою мірою впевнені 69,1% (так і дуже – 25,9%; так почасти – 43,2%). Дані події до практично незначних віднесли 15,4%, до зовсім незначних 7,6%. Не визначилось із цього питання 7,9%.

Більшість українців упевнені, що підрозділам РДК, Легіону Свободи Росії та "Сибірському батальйону" допомагають українські сили оборони, у відсотковому відношенні опитаних з такою точкою зору – 57,7%. Протилежної думки дотримуються 23,9%, вважаючи, що це формування діють самостійно. Не визначились із відповіддю з цього питання 20% опитаних (18,4%).

При цьому провідну роль у допомозі РДК, Легіону Свободи Росії та "Сибірському батальйону", на думку більшості українців, надає ГУР (50,7% опитаних), майже 15% вважає, що всі ці сили долучаються до підтримки. 22,5% не змогли визначитися з цього питання, 6,7% опитаних – провідну роль у допомозі вищезгаданим підрозділам поклали на СБУ, а трохи менше 6% таку роль надали ЗСУ.

Популярні новини зараз

Вся підготовка - це 5 годин на полігоні, а потім - у пекло на фронт: історія українського воїна, який зник безвісти

Готується відставка Шойгу: вже заарештували його головного заступника, який жив у особняку з "Майстра та Маргарити"

Цей аромат розійдеться по всьому двору: рецепт ситної запіканки з макаронів з грибами та сосисками

Допоможе звичайна манка: навіщо досвідчені садівники розсипають її городом перед зимою

Показати ще

Дослідження було проведено компанією Active Group за допомогою онлайн-панелі SunFlower Sociology. Метод: комбінований: телефонне опитування (CATI) самозаповнення анкет онлайн в панелі «SunFlowerSociology» Вибірка: 2000 анкет (репрезентативна за віком, статтю та регіоном України). Період збору даних: 23-24 березня 2024 року.