8 березня 2023 року стало відомо, що після тривалої хвороби помер чоловік відомої в Росії та далеко за її межами творця детективів Дар'ї Донцової, доктор психологічних наук та академік РАН, Олександр Донцов. Йому було 73 роки.

Про трагедію повідомила бренд-менеджер письменниці Ганна Павлієва.

"8 березня 2023 після важкої, тривалої хвороби відійшов до Господа Донцов Олександр Іванович, доктор наук, професор факультету психології МДУ, академік РАН", - написала вона в телеграм-каналі .

Жінка закликала шанувальників з повагою поставитись до горя Донцової. Під постом вже понад тисячу коментарів зі співчуттями.

Павлієва додала, що про місце та дату відспівування Донцова повідомить пізніше.

І хоча офіційна причина смерті чоловіка не розкривається, проте ще минулого літа Дар'я Донцова повідомляла, що її чоловік має рак кишечника третьої стадії. Тоді ж стало відомо, що Олександр Донцов переніс операцію, пройшов курси хіміотерапії та підсумкове обстеження та повністю одужав.

Популярні новини зараз

Не натягніть у хату біду: коли ходять на цвинтар перед Великоднем і чи можна це робити

Виростуть хрусткими та солодкими: спробуйте цей японський метод вирощування гарних та смачних огірків

Такої смакоти ви точно не куштували: рецепт простих бутербродів з буряковою намазкою та яйцем

Не притягуйте покійника в будинок: що ні в якому разі не можна робити на цвинтарі, поминаючи рідних та близьких

Показати ще

Зазначимо, що Дарина Донцова і сама пройшла через онкологію. "Російська Агата Крісті" неодноразово визнавалася, що захворювання чоловіка, на відміну від неї, стало для неї справжнім ударом.

Олександр Донцов був професором факультету психології МДУ, доктором психологічних наук, академіком РАН, написавши понад 250 наукових праць з різних галузей психології. Ряд із них перекладено іноземними мовами.

Його відхід прокоментували у виші, де вчений пропрацював 47 років.

"Людина рідкісної наукової ерудиції, помноженої на здатність до фантазії та творчості, яскравий харизматик та оптиміст. Олександр Іванович завжди був щедрий на діалог: з колегами, аспірантами, студентами. Саме в цих, нерідко спонтанних розмовах кожен міг знайти для себе нову ідею чи відповідь" на важке запитання, підтримку чи іронічну критику, але завжди – абсолютну готовність включитися та допомогти”, – написали в університеті.

Із зіркою російських детективів Олександр Донцов розписався 1989 року, а через три роки в сім'ї народилася донька Марія.

Сама Донцова неодноразово зізнавалася, що їй пощастило з чоловіком. Особливо вона це відчувала, коли боролася з онкологією і потребувала підтримки.

Читайте також:

Нічна ракетна атака Україною: рашисти завдали безліч ударів по мирних містах. Де був приліт і де відключать світло

Чорно-біле фото та скорбота: Тіна Кароль показала подругу, якої не стало під час обстрілів

Ось це пощастило: чоловік відкопав 800-річний скарб із монетами, золотом та прикрасами