Літо - пора свіжих овочів та фруктів, тому українці з радістю користуються цим, намагаючись насититися вітамінами.

Окрім вживання овочів одразу, українці займаються ще й консервацією та найчастіше туди потрапляють огірки та помідори. Ми також ділилися з вами кількома рецептами. Але зараз ціни на популярний овоч різко поповзли нагору, чим ускладнили українцям сезон консервації. Що це за овоч і чому так сталося? Про це повідомили аналітики проекту EastFruit.

Продаж овочів на ринку, фото: youtube.com

Цього тижня в Україні спостерігається зростання цін на огірки, вирощені у теплицях. Ця тенденція обумовлена ​​зменшенням обсягів поставок як тепличних, і грунтових огірків ринку.

З початку тижня вартість тепличних огірків збільшилась у середньому на 14%. За даними на 29 серпня, виробники встановлювали ціни в діапазоні від 40 до 60 гривень за кілограм ($0,97-1,45/кг).

Незважаючи на підвищення цін, експерти галузі зазначають, що попит на огірки в Україні залишається на високому рівні. Це говорить про те, що споживачі продовжують активно купувати цей продукт, незважаючи на його подорожчання.

Популярні новини зараз

Путін ще ніколи так не боявся, у нього залишилося замало часу: що зараз відбувається у Кремлі

Коли та як треба садити цибулю під зиму: таємниці агрономів для небувалого урожаю

Повістки від ТЦК до "Резерв+" не приходитимуть: тепер у мобілізацію включається "Укрпошта"

Поблажкам кінець: ТЦК розпочали масові рейди не лише на вулицях – "улов" вже солідний

Показати ще

Огірки, фото: youtube.com

При цьому аналітики підкреслили, що подорожчанню тепличних огірків також сприяла обмежена пропозиція грунтової продукції.

Отже, на даний момент тепличні огірки в Україні в середньому коштують у 2,8 раза дорожче, ніж за аналогічний період минулого року. Учасники ринку прогнозують подальше зростання цін на огірки. Це пов'язано з підвищеним попитом оптових компаній та роздрібних мереж.

Читайте також:

Від цін ноги підкосить: популярні продукти тепер по кишені тільки "вибраним".

Від нових цін очі на лоб полізуть: улюблена продукція українців перетвориться на "скарб".