Комунальні платежі – це те, з чим стикаються кожен українець щомісяця. І це становить левову частину витрат дорослої людини.

І, звичайно, в період постійної зміни цін, в якому ми живемо зараз, потрібно знати, які сюрпризи на нас чекатимуть. щоб спланувати власний бюджет. Скільки ж віддадуть за газ, електроенергію та воду українці вже у вересні 2024 року.

Комуналка

Тарифи на воду

У великих містах вартість централізованого водопостачання з 1 вересня залишається незмінною. Проте мешканці невеликих населених пунктів можуть зіткнутися із подорожчанням послуги. Наприклад, у Білогородській тергромаді Київської області планується підвищення тарифів на воду на 15%, а каналізацію – на 27%.

Тарифи на електроенергію

Фіксований тариф на електроенергію для населення залишиться на рівні 4,32 гривні за кВт/год. Однак через можливі графіки відключень реальні витрати можуть значно зрости. Користувачі зарядних систем типу "екофлоу" можуть платити до 14-15 гривень за кВт/год, а власники генераторів – близько 20 гривень.

Тарифи на газ

Для клієнтів "Нафтогазу" тариф на газ залишиться незмінним – 7,96 гривні за кубометр. Це пов'язано з мораторієм на підвищення газових тарифів під час військового стану. За прогнозами Національного банку України, ціни на блакитне паливо можуть почати зростати з 2025 року.

Популярні новини зараз

Може знищити цілі міста: вчені розповіли про астероїд "Апофіс", який наближається до Землі

Перше кохання Насті Каменских: чому пара не склалась і ДТП, в якій загинула ціла родина

Її навіть не потрібно варити: рецепт швидкої та апетитної аджики на зиму без болгарського перцю

Взимку вона шикарно підходить під картоплю: рецепт пряного та малосольного оселедця по-корейськи

Показати ще

Тариф на газ: скрін з відео

Читайте також:

Частина пенсіонерів не отримуватиме виплати з вересня: Пенсійний фонд приголомшив українців

З вересня прожити стане ще важче: продукти харчування накриє нова хвиля подорожчання .