Національний банк України працює над розробкою плану, який передбачає запровадження обмежень на карткові транзакції та обмеження на переказ готівки через термінали самообслуговування.

Перший заступник голови НБУ Катерина Рожкова поділилася цією інформацією на конференції "Фінанси для бізнесу під час війни" у Києві.

Про це повідомляє delo.ua.

Вона наголосила, що ухвалення подібних рішень потребує ретельного обговорення з огляду на їх чутливий характер. НБУ прагне до того, щоб нові обмеження не завдали шкоди нормальній фінансовій діяльності бізнесу та звичайних громадян, але водночас допомогли скоротити можливості для маніпуляцій та порушень закону.

Рожкова також наголосила на актуальності проблеми тіньових фінансових операцій. Хоча ця проблема може не стосуватися всієї країни, вона все ж таки зачіпає безліч компаній, які продовжують використовувати різні способи ухилення від оподаткування та інших законних зобов'язань.

Важливо відзначити, що НБУ підходить до вирішення цієї проблеми з урахуванням зібраного досвіду та консультацій із експертами.

Популярні новини зараз

У жодному разі не викидайте горіхову шкаралупу у сміття: 4 способи використати її на городі

Заморозки вже не за горами: коли зміниться погода по всій Україні

"Нова" мобілізація: що загрожує українцям, які виїхали за кордон

Лукашенко зробив гучну заяву щодо війни з Україною: мабуть щось відчуває

Показати ще

"Тому, з урахуванням наявного досвіду, ми зараз опрацьовуємо це питання і далі вже радимося з нашими колегами з профільного комітету, як краще нам це зробити, щоб, з одного боку, не обмежити нормальний бізнес, нормальних людей, а з іншого - все- таки знизити можливості маніпуляцій та обходу закону", - резюмувала Рожкова.

Читайте також: