Представники Європарламенту та країн ЄС погодили правила боротьби з відмиванням грошей, які включають заборону на розрахунки готівкою, що перевищують 10 000 євро.

Про це пише «finance»

«У майбутньому в Європейському Союзі буде заборонено готівкові розрахунки на суму понад 10 тис. євро. У четвер учасники переговорів із Європейського парламенту та країн-членів погодили загальноєвропейські правила протидії відмиванню грошей, покликані закрити прогалини у національному законодавстві. Торговці предметами розкоші також повинні перевіряти особи своїх клієнтів і повідомляти владу про підозрілі транзакції»,— йдеться у повідомленні.

Угода також запроваджує суворіші правила у торгівлі предметами розкоші, вимагаючи від торговців перевіряти особи клієнтів та повідомляти про підозрілі операції, особливо у торгівлі ювелірними виробами, розкішними автомобілями, приватними літаками та яхтами.

Починаючи з 2029 року, закон поширюватиметься і на фінансово сильні футбольні клуби з огляду на потенційну можливість відмивання грошей у професійному футболі.

Нові правила спрямовані на усунення прогалин у національному законодавстві, а також планується посилити контроль над криптовалютами та банківськими транзакціями фізичних осіб із власним капіталом не менше 50 мільйонів євро.

Популярні новини зараз

Морози, перший сніг та сльота: синоптик попередила, чи увірветься зимова погода цієї осені

Скільки тепер доведеться платити навіть за стару квартиру: що потрібно знати про нові податки

Забудь про "Крабов'є": новий рецепт салату "Оленка" з крабовими паличками та грибами

Лукашенко зробив гучну заяву щодо війни з Україною: мабуть щось відчуває

Показати ще

Закон очікує офіційного схвалення Європейським парламентом та країнами ЄС і контролюватиметься національною владою та новим Європейським органом боротьби з відмиванням грошей (AMLA).

Читайте також:

Скільки коштує купити житло у Львові: названо ціну квадратного метра в новобудовах

Будьте готові до зупинки: скільки можна проїхати, якщо в машині спалахнула лампочка рівня палива

Не натягніть біду на свій будинок: названі дні, коли в жодному разі не можна мити підлогу