Посольство України в Польщі внесло додаткові пояснення щодо оголошення польської влади щодо продовження дії посвідчень про тимчасовий захист.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на роз'яснення посольства у Facebook

Відповідно до роз'яснень, наданих в офіційному посту на сторінці посольства в соціальній мережі Facebook, важливо наголосити, що згадане оголошення, зроблене Управлінням у справах іноземців, не зачіпає громадян України, які мають тимчасовий статус на основі спеціального закону.

Зокрема, варто зазначити, що це повідомлення не стосується осіб з PESEL, які мають статус UKR, і не передбачає продовження тимчасового захисту для українців, які набули свого статусу відповідно до закону, прийнятого 12 березня 2022 року.

Посольство уточнило, що цей статус надається тим українцям, які опинилися в країні на основі спеціального закону, і що вони не підпадають під сферу дії цього оголошення.

Додатково, у коментарях для "Радіо Свобода" представники посольства наголосили, що рішення стосується осіб без громадянства або громадян третіх країн, за винятком України.

Вони мають надати докази того, що до 24 лютого 2022 року вони законно проживали в Україні з дійсним посвідком на проживання, виданим відповідно до українського законодавства, і що повернення до своєї країни чи регіону походження для них небезпечне.

Популярні новини зараз

У жодному разі не викидайте горіхову шкаралупу у сміття: 4 способи використати її на городі

Скільки тепер доведеться платити навіть за стару квартиру: що потрібно знати про нові податки

Забудь про "Крабов'є": новий рецепт салату "Оленка" з крабовими паличками та грибами

А в росії так можна? У Лівані в злочинців вибухнули телефони, кухонні прилади та навіть машини

Показати ще

Цей документ також встановлює продовження захисту до 2025 року для осіб без громадянства чи громадян третіх країн та їхніх членів сім'ї, які до 24 лютого 2022 року вже мали міжнародний чи еквівалентний національний захист в Україні.

Згідно з інформацією польського видання Dziennik Gazeta Prawna, рішення щодо продовження тимчасового захисту для українців все ще знаходиться в процесі і найближчими тижнями планується передача його до Сейму.

Невизначеність щодо майбутнього перебування українців із тимчасовим захистом викликає серйозне занепокоєння не лише в самих українців, а й у їхніх польських роботодавців.

Читайте також: