Європейський Союз та уряд Німеччини продовжують підтримувати малі та середні підприємства (МСП) в Україні через ініціативу EU4Business.

Про це повідомляє деньги.ua.

В рамках цієї програми надається фінансова допомога для відновлення, розвитку та забезпечення стійкості українських підприємств за умов воєнних дій.

Цього разу підприємцям надається можливість отримати до 10 000 євро у вигляді грантів, і лише 100 таких грантів.

Вони призначені для МСП із вираженим експортним потенціалом та інноваційною спрямованістю. Міністерство економіки України запрошує підприємства, які активно працюють у сферах переробки (машинобудування, меблі, харчова та легка промисловість), креативних індустрій, логістики та транспорту, а також інших галузей з потенціалом для експорту чи впровадження інновацій, таких як освітні та медичні послуги.

Процес подання заявок відкрито з 16 січня до 11 лютого 2024 року.

Це означає, що підприємства мають період, щоб представити свої проекти та плани на отримання грантів. Важливо відзначити, що ці гранти є частиною зусиль EU4Business, і з початку війни було проведено п'ять грантових конкурсів. В рамках цих заходів українським МСП було надано понад 5,5 мільйона євро підтримки, охоплюючи понад 1100 підприємств.

Популярні новини зараз

Платне бронювання від мобілізації: скільки доведеться заплатити, щоб не боятися ТЦК – нові деталі

Наталія Могилевська розповіла про проблеми із прийомною дочкою: не ходила, не їла, не говорила

Здивуйте своїх близьких такою смакотою: рецепт картоплі по-єврейськи, фаршированої м'ясом

Взимку вона шикарно підходить під картоплю: рецепт пряного та малосольного оселедця по-корейськи

Показати ще

Читайте також: