Білі яйця відрізняються від коричневих в першу чергу кольором.
Українські магазини представляють на своїх прилавках і ті, і ті яйця, але коричневі, як правило, дорожче. Стало відомо, в чому ж головна відмінність коричневих курячих яєць від білих, пише "Апостроф".
За словами експертів, все залежить від породи курки. Так, птахи з білим оперенням будуть відкладати білі яйця, а з рудувато-коричневим - коричневі. З цього слід зробити висновок, що між коричневими і білими яйцями ніякої різниці немає, крім кольору.
А ось дорожче коричневі по тому, що більш натуральні. У всякому разі, є така думка. Однак це велика помилка.
Насправді темні яйця виходять дорожче, через те, що "коричневі" кури мають більший розмір і споживають більше корму. До слова, колір яєчної шкаралупи не має нічого спільного з харчовою цінністю, якістю або смаком продукту.
Варто відзначити і те, що за своєю поживною цінністю яйця схожі з курячим м'ясом. Але за вартістю яйця куди доступніше, та й вітамінів і мінералів в них більше. Зокрема, мова йде про вітаміни А, Е, D, K, В1, В2, В6, В12, ретинол, кальцій і залізо, біотин і фолієву кислоту, які містяться в яйцях. До всього іншого, людський організм краще засвоює яйця, які були термічно оброблені, що теж варто враховувати.
Раніше "Hyser" писав про те, що на столах українців може зникнути улюблений продукт, на що є певні причини.
Також наш портал повідомляв, що була названа каша, яка повинна бути в кожному будинку, оскільки вона дуже корисна.
Нагадуємо, що українцям показали, в яких умовах виготовляють "дитячу" ковбасу. Це цікаво.