До Нового Року залишилося якихось два місяці, тому не дивно, що вже планується святкове меню і масово закуповуються подарунки. А ще жоден Новий Рік неможливий без ялинки, мандаринок, бенгальських вогнів і... алкоголю. Правда, багато хто часто забувають про наслідки, які можуть бути викликані їх надмірним вживанням.

Дієтологи підготували ТОП найпопулярніших алкогольних напоїв за ступенем шкідливості і тяжкості похмільного синдрому, пишуть росЗМІ.

Отже, лідером у рейтингу шкідливості алкогольних напоїв виступає шампанське.

Пам'ятаєте фразу персонажа Папанова з "Діамантової руки"про те, що" шампанське вранці п'ють або аристократи, або дегенерати...". Ще б пак, саме цей напій натщесерце підвищує кислотність. А ще він досить калорійний, так як містить енергетично насичений спирт.

Отже, якщо пити шампанське більше 1-2 келихів, то болісна головний біль, сухість у роті, нудота забезпечені людині на весь наступний день. Ну а поєднання його з пивом або вином і зовсім перетворить наступні дні в справжній кошмар.

На другому місці напій, який отримують в результаті бродіння ячменю і пшениці - віскі. Вміст спирту в деяких його сортах може досягати 40-60% об.

Популярні новини зараз

Відключення світла будуть довше: Укренерго терміново вводить жорсткі графіки – вже з сьогодні

Це буде ваша найздоровіша розсада: як правильно використовувати екстремальний спосіб з окропом

Готовий вивести війська з деяких територій: Reuters розповіли про поступки путіна

Віра Брежнєва одразу після потяга несподівано опинилася у Києві: українці шоковані

Показати ще

Результатом шкоди віскі може стати не просто сп'яніння в лічені хвилини, але і погіршення зору, не зв'язаність мова і порушення координації рухів.

Вченими доведено, що етиловий спирт, що міститься в віскі, дуже швидко всмоктується в кров і вже приблизно через годину після першої випитої чарки небезпечний рівень алкоголю в крові людини досягає максимуму.

Червоне вино, яке прекрасно вписується в романтичну обстановку. виявляється, може мати негативні наслідки на наступний день. Це втома, розчарування, депресія і роздратування. Пов'язано це з тим, що червоне вино містить два види спирту – етанол і метанол, а печінка людини переробляє їх не відразу, а по черзі. Таким чином метанол, який надовго затримується в організмі людини, і є причиною всіх похмільних неприємностей.

Раніше Hyser писав, що нові ціни на горілку масово протверезять українців.

Також наш портал повідомляв, що зірку "Сватів" Кравченка застукали з горілкою.

Нагадавши, вдалося з'ясувати який міцний алкоголь викликає раптову агресію.