Захворювання важливо розпізнати на ранніх етапах, втім, тромби можуть бути дуже дрібними і не викликати занепокоєння. Найчастіше, причиною виникнення тромбів є підвищена густота крові, її застій в кінцівках, а також високий рівень холестерину, надмірна вага і шкідливі звички, такі як куріння і алкоголь. Також, важливу роль відіграє харчування.
Так, лікарі назвали, здавалося б, корисні продукти харчування, які провокують утворення тромбів. Про це інформує Голос.UA.
На думку медиків, найбільш вразливою категорією людей, які схильні до утворення тромбів, є пенсіонери, люди з серцево-судинними захворюваннями, а також ті, хто веде малорухливий спосіб життя.
Що ж стосується продуктів, так окрім смаженого і жирного, варто уникати продуктів з високим вмістом вітаміну К, який також відомий, як філлохінон. В цілому, цей вітамін дуже потрібен для нормального функціонування організму, проте його надлишок має згубний ефект.
Особливо небезпечний вітамін до людей, що страждають варикозом, тромбофлебітом, деякими видами мігрені, а також тим, у кого підвищений рівень холестерину в крові.
Медики перерахували корисні продукти, які перенасичені вітаміном К. Це петрушка, шпинат і базилік. По суті, трави, які вважаються нешкідливими.
Ну хоча б тут ціни радують: у супермаркетах подешевшав цукор, але борошно взяло курс на здорожчання
Полуницю не потрібно вкривати чим завгодно: секрети, які допоможуть відлякати гризунів узимку
Вся правда їм приходить уві сні: 5 знаків Зодіаку, які бачать пророчі сни
Готовий вивести війська з деяких територій: Reuters розповіли про поступки путіна
Так, в 100 грамах петрушки міститься 20 добових доз філлохінона, в 100 грамах шпинату – 6, і в базиліці – 7 добових доз.
Раніше інформаційний портал Hyser повідомляв, що названий рецепт чаю, який захищає від утворення тромбів.
Нагадуємо, що лікарі розповіли про універсальний продукт, який перешкоджає утворенню тромбів і не тільки.
Портал Hyser інформував, що медики назвали самі атипові симптоми тромбозу.