Деяким людям не можна пити кефір на ніч, щоб не нашкодити своєму організму.

Важливо знати, які наслідки очікують від вживання молочного напою перед сном для людей, яким протипоказаний кефір, пише "ukr.media". Якщо ж людина абсолютно здорова, то стакан напою перед сном йому принесе тільки користь.

Так, кефір на ніч шкідливий для тих людей, у яких підвищена кислотність в шлунку. У таких людей кефір викликає бродіння.

Не можна пити кефір перед сном тим, у кого виразка шлунка, гастрит або виразка дванадцятипалої кишки.

Також шкідливий напій у людей з панкреатитом тому, що збій в роботі підшлункової залози ускладнює процес засвоєння продукту.

Не рекомендується пити кефір людям із захворюваннями нирок, так як він підвищує навантаження на ці органи.

Популярні новини зараз

Про це вам ніхто не розповість: закопайте восени лавровий лист у город, і ви здивуєтеся

Наступного року виноситимете врожай тазиками: чим підгодувати грядки з помідорами восени

Скільки тепер доведеться платити навіть за стару квартиру: що потрібно знати про нові податки

Заморозки вже не за горами: коли зміниться погода по всій Україні

Показати ще

Слід відмовитися від молочного продукту тим людям, у яких непереносимість лактози. Тоді молочка зовсім протипоказана, причому будь-яка.

Здоровим людям корисно пити кефір, йогурти, ряжанку та інші кисло-молочні продукти. Найбільш цінні продукти в чистому вигляді і з оптимальною жирністю, без цукру і наповнювачів.

Люди, які ведуть активний спосіб життя, навпаки, повинні випивати перед сном склянку кефіру тому, що він замінить вечерю.

Для тих, хто на дієті, кефір стане продуктом, який допоможе вивести зайву рідину з організму і позбавить від набряків; прискорить метаболізм, а це значить, що їжа перетравиться краще.

Продукт відноситься до низькокалорійних, але при цьому має високу поживну цінність. Білок в складі кефіру надовго вгамує голод, але людина при цьому не переїсть.

Крім того, кефір багатий вітамінами і мінералами, позитивно впливає на всі органи і системи, зміцнюючи імунітет і дозволяючи худнути без шкоди для здоров'я.

Раніше Hyser писав про те, що медики розповіли, який продукт захищає людину від інфаркту.

Також Hyser повідомляв, що медики розповіли, як можна почистити судини вдома.

Нагадаємо, що експерти назвали морозиво, яке дуже небезпечно вживати влітку.