Ні для кого не секрет, що українці сприймають сало не просто як харчовий продукт, а й як частину своєї культури. Ще б пак, ця страва стоїть поряд з такими візитівками української кухні, як борщ, вареники, голубці, галушки. Більшість народів вживає сало переважно смальцем, а українці їдять його великими шматками, з хлібом, часником та солоними овочами. Але буває і так, що від тривалого зберігання сало жовтіє та обвітрюється. Не поспішайте його викидати.

Є кілька способів дати салу "друге життя" та використовувати для приготування страв, навіть якщо воно пожовкло.

Отже, старе сало можна споживати, якщо воно знаходилося в холодильнику не довше 30 днів та одного року у морозилці.

Як врятувати старе сало

Якщо сало стало твердим і набуло жовтого кольору, тобто спосіб його освіжити. Ділимося інструкцією, як це зробити :

  • Розріжте сало на кілька скибочок, якщо воно завбільшки з долоню
  • Покладіть його в каструлю і залийте молоком
  • Поставте на невеликий вогонь на 20 хвилин
  • Вийміть та охолодіть
  • Після цього сало слід заново засолити. Можна його натерти часником, меленим перцем та різноманітними спеціями.

Що можна приготувати зі старого сала

Популярні новини зараз

Скільки тепер доведеться платити навіть за стару квартиру: що потрібно знати про нові податки

Наталія Могилевська розповіла про проблеми із прийомною дочкою: не ходила, не їла, не говорила

Здивуйте своїх близьких такою смакотою: рецепт картоплі по-єврейськи, фаршированої м'ясом

Вони розлітаються за кілька годин: рецепт лінивих пиріжків з капустою на сковорідці

Показати ще

Старе сало можна перетопити на смалець . Обріжте пожовклі частини і викиньте, а решту подрібніть невеликими скибочками та посмажте на сухій гарячій сковороді до коричневого кольору.

Шкварки використовуйте в яєчню або до драників, а розтоплений смалець залийте у скляну банку та зберігайте у холодильнику.

Ще одним хорошим варіантом використання старого сала є переробка його на заправку для борщу . Залийте шматок теплою водою і залиште на добу за кімнатної температури.

Потім перемеліть з часником і додайте його до борщу в кінці приготування.

Також із пожовклого сала можна зробити намазку для хліба . 300 г його перемелете на дрібній сіточці з 4 зубками часнику, додайте по пів чайної ложки чорного меленого перцю і солодкої паприки.

Потім додайте|добавляйте| подрібнену зелень і намазуйте на хліб. Найкраще підходить до чорного хліба. Зберігайте намазку у холодильнику.

Читайте також:

Щоб потім не віддати собаці: як правильно вибрати смачне та свіже сало

Ви не заспокоїтеся, поки все не з'їсте: як смачно засолити сало з додаванням лаврового листа

Він просто тане в роті: рецепт ароматного рулету з сала з часником, морквою та перчиком

Мучитиметеся кілька днів: названі продукти, які не можна поєднувати з салом