Впевнені, що ніхто не буде сперечатися, що найсмачніші котлети виходять з м'яса, яке ти сам перепустив через м'ясорубку і відразу посмажив. Ось тільки не завжди є час та бажання цим займатися. Саме тому багато господинь, бажаючи запас запастися продуктами, роблять котлети і прибирають їх в морозилку. Стало відомо, як потрібно розігрівати готові заморожені котлети, щоб вони не перетворилися на кашу, а сковорідка – на вугілля.
І справді, заморожені котлети можуть серйозно заощадити час та сили, якщо потрібно щось приготувати на вечерю, а після напруженого робочого дня вже немає бажання стояти біля плити.
До речі, котлети з морозилки перед смаженням розморожувати не можна, інакше вони під час смаження розваляться, прилипнуть до сковороди. Котлети можна дістати з морозилки, поки нагрівається сковорода, нехай постоять за кімнатної температури, але розморожувати їх не треба.
До того ж за смаком розморожені котлети будуть жахливими - зовсім не такими, як задумував виробник.
Гідна страва для новорічного столу: рецепт салату "Сніжок" з куркою та кукурудзою, щоб хоч десь був сніг
"Мімоза" на столі більше не з'явиться: рецепт салату "Маркіза", який давно замінив радянську класику
Готовий вивести війська з деяких територій: Reuters розповіли про поступки путіна
Віра Брежнєва одразу після потяга несподівано опинилася у Києві: українці шоковані
Насамперед потрібно розігріти сковороду з олією, але не розжарювати її. Інакше є небезпека, що олія від зіткнення із замороженою котлетою почне "плюватися", бризкатися і шипіти. Можна отримати серйозні опіки. Так що якщо ви бачите, що масло починає трохи димитися, краще зняти сковороду з вогню і дати їй охолонути пару хвилин. А потім класти туди котлети.
Перегріти сковороду погано. Недогріти теж. Оскільки до холодного дна котлети точно прилипнуть і розваляться.
важливо!
- Сковороду слід брати високу та з кришкою. Таким чином, підтримуватиметься оптимальна температура для приготування заморожених продуктів.
Процес смаження заморожених котлет:
- Викладаємо ряд котлет на сковороду та обов'язково накриваємо кришкою.
- Обсмажуємо під кришкою до 7 хвилин із кожного боку, щоб котлети схопилися.
- Після того, як котлети зарум'яняться з двох сторін, продовжуємо їх готувати, тільки перерви між перевертаннями скорочуємо до 3 хвилин.
- Смажити котлети-напівфабрикати продовжуємо від 15 до 20 хвилин, не забуваючи постійно перевертати. Завдяки цим старанням котлети поступово просмажаться і не будуть сирими всередині.
До речі, є нюанс у тому, як смажити заморожені котлети в паніровці – з такого продукту не потрібно забирати іній. Така дія призведе до порушення шару панування, відповідно до деформації структури самого напівфабрикату.
Є ще один спосіб приготування заморожених котлет, яким часто користуються ресторанами.
Приготування:
Заморожені котлети залишаємо при кімнатній температурі на годину, щоб трохи підтанули.
Далі на розігріту сковороду наливаємо трохи олії, кладемо шматочок вершкового масла і пару хвилин обсмажуємо котлети з двох боків до легкого рум'янцю.
Обсмажені на сковороді котлетки викладаємо на лист, покритий фольгою, за смаком перчимо і запікаємо 25 хвилин при температурі 100 градусів, увімкнувши режим конвекції.
Після закінчення 25 хвилин слід витягнути котлети з духовки, розігріти духовку до максимальної температури, увімкнувши режим гриль і відправити деко з котлетами ще на 3 хвилини.
- індичка – 8 хвилин;
- курка – 10-12 хвилин;
- свинина та яловичина – 20 хвилин.
Також важливо знати, як смажити заморожені рибні котлети – близько 15 хвилин. Готовність можна перевірити зубочисткою або вилкою, відокремивши від котлети шматочок. Сік усередині має бути прозорим, м'ясо - світло-білим, але в жодному разі не червоним зі слідами крові.
Як посмажити заморожені котлети в духовці
Тут принцип той самий, що і у випадку зі сковородою - вам потрібно розігріти духовку до 150-200 градусів, викласти у форму, змащену олією, котлети, і готувати вказану кількість часу. Можна періодично перевертати, щоб напівфабрикат дійшов до потрібної кондиції.
Читайте також:
Вони самі будуть проситися в рот: рецепт рибних котлет із болгарським перцем та морквою по-одеськи
Секрет дуже простий: що потрібно зробити, щоб при жарінні котлет масло не бризкало по всій плиті
Виходять дуже ніжними: рецепт рибних котлет у томатному соусі з маленьким секретом
Це потрібно спробувати: рецепт шведських котлет з буряком та фаршем