Коли час підтискає, а здається, що картоплю варити в каструлі доведеться вічність, існує кілька спритних трюків, щоб прискорити цей процес.

Замість витрачати час на ретельне нарізування картоплі на дрібні шматочки, можна вдатися до кількох хитрощів, які значно скоротять час варіння без втрати якості страви.

Перший і, мабуть, найефективніший спосіб - це додавання невеликого шматочка вершкового масла або олії в каструлю з картоплею.

Просто покладіть його у воду, коли почнете варити картоплю. Це допомагає прискорити процес варіння, змушуючи картоплю готуватися швидше. Звичайно, можна використовувати інші типи масла, якщо немає під рукою вершкового.

Якщо ж масла вам не підвезли, не засмучуйтесь!

Є ще один хитрий трюк: проколіть кожну картоплю зубочисткою перед тим, як покласти в каструлю. Це може здатися дивним, але таким чином картопля вбирає воду швидше і, отже, готується швидше.

І останнє, що можна зробити, щоб заощадити дорогоцінний час, – це залити картоплю не просто холодною водою, а окропом.

Популярні новини зараз

До села тепер на маршрутці не дістанешся: вводяться жорсткі правила - що чекає на українців

Вже й це відберуть: банки зніматимуть 20% суми, яка у вас лежить на картці – до чого готуватись

Українці можуть отримати 21 тисячу перед опалювальним сезоном: теплом будете забезпечені

Лукашенко зробив гучну заяву щодо війни з Україною: мабуть щось відчуває

Показати ще

Таким чином, ви відразу підкинете картопля додаткове тепло, що допоможе їй зваритися набагато швидше.

Отже, якщо у вас немає часу на довге варіння, скористайтеся цими простими та ефективними трюками, щоб приготувати картоплю швидше та без зайвої мороки.

Читайте також: