Останнім часом на українському продуктовому ринку почастішали випадки фальшування сирів.

Виробники нерідко замінюють натуральні інгредієнти дешевшими замінниками, щоб отримати прибуток. Особливо часто підробляють популярні та відносно дорогі сорти сиру.

Один із поширених способів фальсифікації - додавання пальмової олії до сиру.

Такий сир можна відрізнити від натурального простим способом.

Для перевірки вам знадобиться глибока миска та окріп. Налийте в миску півтори склянки гарячої води. Потім відокремте чайною ложкою невеликий шматочок сиру та опустіть його у воду. Спостерігайте за реакцією протягом двох-трьох хвилин.

Якщо сир зберіг форму і лише злегка помутнив воду сироваткою, що виділилася - це якісний натуральний продукт.

А от якщо він швидко розвалився на дрібні грудочки, а на поверхні води з'явилася жирна плівка або райдужні розлучення – швидше за все, перед вами фальсифікат із додаванням рослинних жирів.

Популярні новини зараз

Снігу по пояс і мінус 15: "Льодовиковий період" увірвався в Україну - погода на вихідні влаштує Апокаліпсис

У вас є 3 дні, а потім штраф: в Україні оновили правила мобілізації, що потрібно знати після отримання повістки

Олексій "Позитив" Завгородній вперше зізнався, як освідчився Сахневич: обидвоє були в шлюбі

Полуницю не потрібно вкривати чим завгодно: секрети, які допоможуть відлякати гризунів узимку

Показати ще

Таким чином, використовуючи цей нескладний спосіб, ви можете перевірити якість та натуральність купленого сиру.

Будьте уважні та обережні, вибираючи молочні продукти, адже здоров'я та харчування ваших близьких залежить від цього!

Читайте також: