Кожна господиня знає, що у торгових мережах нашої країни сметана продається із терміном придатності до 30 діб. При цьому всі українці знають, що термін зберігання якісної сметани набагато менший. Просто в промисловості це продукт масового споживання часто напихають "чудесами індустрії". Водночас, як виявилося, термін придатності сметани можна збільшити у 2 рази.
На жаль, сметана зберігається не дуже довго. Після розкриття заводського пакування продукт псується настільки стрімко, що доводиться викидати його залишки у відро для сміття. Адже з'їсти за раз цілу склянку сметани дуже складно.
Посилання:
- Сметана – це продукт, який одержують шляхом додавання молочнокислих бактерій до вершків. Ці бактерії перетворюють молочний цукор (лактозу) на молочну кислоту, яка надає сметані кислого смаку і густої консистенції. Сметана містить близько 20% жиру та близько 80% води.
Виявляється, термін придатності сметани можна збільшити у 2 рази. Для цього сметану потрібно перелити із заводського пакування в чисту скляну банку. Після цього ємність слід закрити щільною кришкою, перевернути догори дном і прибрати холодильник. Це все. Тепер продукт буде свіжим у 2 рази довшим за звичайний.
А ще щоб сметана та йогурт не зіпсувалися надто швидко, можна щільно запечатати тару звичайною фольгою для запікання. При цьому тримати сметану в холодильнику потрібно подалі від цибулі, часнику та цитрусових, щоб вона не ввібрала сторонніх запахів.
До речі, як більшість молочних продуктів, сметану можна заморозити. Заморожування сметани не впливає на її безпеку та термін придатності.
Снігу по пояс і мінус 15: "Льодовиковий період" увірвався в Україну - погода на вихідні влаштує Апокаліпсис
Гідна страва для новорічного столу: рецепт салату "Сніжок" з куркою та кукурудзою, щоб хоч десь був сніг
У вас є 3 дні, а потім штраф: в Україні оновили правила мобілізації, що потрібно знати після отримання повістки
Це буде ваша найздоровіша розсада: як правильно використовувати екстремальний спосіб з окропом
Заморожена сметана може зберігатись у морозилці до 6 місяців без втрати якості. Заморожування також не змінює смаку сметани, тому вона зберігає свій кисломолочний аромат. Щоправда, після розморожування замороженої сметани вона стає зернистою, а не гладкою і кремовою, як свіжа сметана. Тому рекомендується збити сметану віночком, щоб досягти однорідної консистенції. Також можна додати чайну ложку крохмалю і збити її знову, щоб досягти бажаної консистенції.
Читайте також:
Простіше не буває: рецепт корисного та смачного салату з капустою, сметаною, буряком та хріном
Юшку захочеться їсти двома ложками: рецепт курячих шлуночків у сметані та бульйоні на сковороді