Запітнілі скла в машині - це поширена проблема, яка може виникнути в будь-яку пору року, але найчастіше зустрічається в осінньо-зимовий період і навесні через підвищену вологість і перепад температур.

Докладніше про те, що потрібно зробити, щоб у машині не запітніли шибки, читайте в нашому матеріалі.

Існує кілька причин, з яких скла в машині можуть запітніти:

  • Підвищена вологість повітря зовні чи всередині салону. Якщо на вулиці сиро, то волога, що випаровується, наприклад, з одягу людей, утворює конденсат на вікнах. Також підвищення вологості повітря в салоні може бути спричинене надмірним потовиділенням пасажирів, мокрим взуттям або одягом, а також несправністю кліматичної системи.
  • Негерметичність салону. Якщо ущільнювачі дверей або вікон пошкоджені або висохли, то салон може проникати волога ззовні.
  • Неправильна робота кліматичної системи. Якщо піч або кондиціонер не працюють належним чином, вони не зможуть ефективно видаляти вологу з повітря в салоні.

Як запобігти запотіванню скла

Щоб запобігти запотіванню скла, необхідно виконувати такі дії:

  • Зберігайте чистоту салону та скла. Бруд та пил перешкоджають циркуляції повітря, що може призвести до підвищення вологості в салоні.
  • Регулярно змінюйте салонний фільтр. Салонний фільтр затримує пил та інші частинки, які можуть також сприяти підвищенню вологості повітря у салоні.
  • Очищайте дренажні отвори. Дренажні отвори необхідні видалення конденсату із системи кондиціонування. Якщо вони забиті, то конденсат накопичуватиметься на склі.
  • Використовуйте спеціальні засоби від запотівання скла. Ці засоби утворюють на скла тонку плівку, яка перешкоджає утворенню конденсату.

Народні засоби

Популярні новини зараз

Їй можна нагодувати всю сім'ю за один раз: рецепт "Великої котлети по-німецьки"

Здивуйте своїх близьких такою смакотою: рецепт картоплі по-єврейськи, фаршированої м'ясом

Місячне затемнення змінить ваше життя: 4 знаки Зодіаку, на яких чекає небувале щастя

Вони розлітаються за кілька годин: рецепт лінивих пиріжків з капустою на сковорідці

Показати ще

Крім спеціальних засобів, від запотівання скла можна позбутися за допомогою народних методів:

  • Натріть скло піною або гелем для гоління. Піна або гель для гоління утворюють на шибках тонку плівку, яка перешкоджає утворенню конденсату.
  • Нанесіть на скло суміш гліцерину та спирту (у рівних пропорціях). Гліцерин перешкоджає утворенню конденсату, а спирт знежирює скло.
  • Натріть скло лимоном. Лимонна кислота має антибактеріальні властивості і запобігає появі плісняви ​​на склі.

В цілому, найефективніший спосіб запобігти запотіванню скла – це правильно використовувати кліматичну систему. Якщо ви регулярно виконуватимете профілактичні заходи, то зможете уникнути цієї проблеми.

Читайте також:

Щоб не потрапити в халепу: коли насправді потрібно переходити на зимову гуму

Рідко ламаються і недорогі в обслуговуванні: названо машини, які ніколи не підведуть

Такий би зараз виділявся на дорогах: як виглядав рідкісний мінівен ЗАЗ