Момент, коли на панелі приладів вашого автомобіля загоряється лампочка заправки, є сигналом до швидкого пошуку заправної станції. Кількість палива, що залишилося, коли спалахує цей сигналізатор, може змінюватись в залежності від автомобіля, але слід враховувати деякі загальні рекомендації.

Більшість сучасних автомобілів не допускають падіння рівня палива нижче за певний мінімум, зазвичай близько 5 літрів. У деяких автомобілях, наприклад моделях Lada, може бути щонайменше 7–8 літрів, а в інших, наприклад автомобілях Toyota, — щонайменше 9–10 літрів.

Відстань, яку ви можете проїхати після того, як індикатор заправної станції загориться, залежить від витрати палива вашого автомобіля. У середньому ви можете проїхати шосе ще 80-100 кілометрів (50-62 миль) з включеною сигнальною лампою. Майте на увазі, що якщо через проблеми або модифікації витрата палива вашого автомобіля перевищує нормальний, пробіг може бути меншим.

Хоча час від часу можна їздити з увімкненим світлом заправної станції, не рекомендується робити це регулярною звичкою з кількох причин:

Експлуатація на критично низькому рівні палива може призвести до пошкодження автомобіля. Це може пошкодити каталітичний нейтралізатор та паливний насос, оскільки при низькому рівні палива паливна система може затягувати сміття та осад. Підвищений обсяг повітря також може потрапити до системи разом із паливом, викликаючи потенційні проблеми.

Ремонт або заміна компонентів, пошкоджених через їзду на низькому рівні палива, може бути дорогим. Набагато вигідніше регулярно заправлятися паливом та уникати цих проблем.

Популярні новини зараз

У жодному разі не викидайте горіхову шкаралупу у сміття: 4 способи використати її на городі

Наступного року виноситимете врожай тазиками: чим підгодувати грядки з помідорами восени

Заморозки вже не за горами: коли зміниться погода по всій Україні

А в росії так можна? У Лівані в злочинців вибухнули телефони, кухонні прилади та навіть машини

Показати ще

Підсумовуючи, можна сказати, що, хоч ви і можете проїхати деяку відстань з увімкненим світлом заправної станції, не рекомендується робити це звичкою. Регулярне заправлення автомобіля допомагає зберегти його працездатність і уникнути дорогого ремонту.

Читайте також:

Був і дизель, і навіть електромобіль: як виглядали рідкісні ВАЗи, про які багато хто не знав

ЗСУ завдали нового удару по російським бойовим кораблям: один з них уже не скоро з'явиться в морі

ПриватБанк порадував фінансовою допомогою для пенсіонерів: хто отримає