Розробка нового позашляховика ЛуАЗ-1301 розпочалася у 1984 році з представлення першого дослідного зразка. Він мав повноцінний кузов зі скловолокна, що виключає необхідність у брезентовому верхі, і встановлювався на стандартне шасі 969. Для підвищення його характеристик усі чотири маточини коліс з барабанами були замінені на литі конструкції, оснащені дисковими гальмами.

Однак початковий прототип не зміг вирішити постійні проблеми з малопотужним та ненадійним 30-сильним двигуном повітряного охолодження.

Луаз 1301

У 1988 році був представлений другий прототип з новим шасі, що несе, з навісними пластиковими панелями. На ньому було встановлено вдосконалений двигун рідинного охолодження МеМЗ-245 об'ємом 1,1 літра та потужністю 53 кінські сили, взятий від моделі «Таврія». Ця модернізована версія також відрізнялася пружинною підвіскою з пневматично регульованим дорожнім просвітом, постійним повним приводом і міжосьовим диференціалом, що блокується. Дизайн салону також був запозичений у моделі Таврія.

Луаз 1301

Луаз 1301

Популярні новини зараз

Чому яблука потрібно збирати лише вранці чи ввечері: про цей секрет знає не кожен

А в росії так можна? У Лівані в злочинців вибухнули телефони, кухонні прилади та навіть машини

Наталія Могилевська розповіла про проблеми із прийомною дочкою: не ходила, не їла, не говорила

Взимку вона шикарно підходить під картоплю: рецепт пряного та малосольного оселедця по-корейськи

Показати ще

Після проведення випробувань кількох прототипів і доопрацювання технології виробництва прототип 2002 року було прийнято за основу для серійного виробництва. Планувалося оцінити майбутню машину в межах 3,0–3,5 тисячі доларів.

Луаз 1301

На жаль, позашляховик ЛуАЗ-1301 так і не надійшов у серійне виробництво. Завод-виробник втратив державну підтримку і переключився на складання більших агрегатів, таких як ВАЗ та УАЗ, що призвело до припинення проекту ЛуАЗ-1301.

Читайте також:

Путін уже хоче швидше все закінчити: що розповів Ердоган про їхні переговори

Смачніше ви ще не куштували: рецепт гарбузової піци з помідорами, сиром та паприкою

Астролог розповіла, коли Росія виведе свої війська з України: це справа кількох місяців