В Україні існує сувора відповідальність за керування транспортним засобом у стані алкогольного чи наркотичного сп'яніння. За таке порушення закону можливий штраф аж до 51 тисячі гривень та позбавлення прав на 10 років.

Проте, вважають юристи з фірми "Дорожній адвокат", іноді й цілком тверезого водія можуть визнати винним. Саме така ситуація сталася з клієнтом цієї фірми, якого поліція зупинила за порушення правил дорожнього руху, інформує сайт Факти та коментарі.

Патрульні поліції підозрювали, що водій перебуває у стані наркотичного сп'яніння, виходячи з їхнього тлумачення поведінки водія. Було запропоновано огляд у наркологічній клініці.

Водій не відмовився від огляду, але через фізіологічні причини не зміг здати аналіз сечі в медустанові. Лікар, ігноруючи протести автомобіліста, трактував це як відмову від огляду, що стало підставою для поліції скласти ухвалу за статтею 130 КУпАП.

Чоловік міг зіткнутися з великими неприємностями, якби не звернувся до суду. Суд визначив, що існуюча процедура огляду включає не лише складання аналізів сечі, але також передбачає й інші методи. Наприклад, у водія можна взяти зразки слини, змив із поверхні губ, шкірного покриву та рук. У крайньому випадку допускається взяти кров. Жоден з цих додаткових обстежень був проведений лікарями, хоча водій був готовий пройти їх.

В результаті суд визнав притягнення чоловіка до відповідальності незаконним та закрив адміністративну справу стосовно нього.

Популярні новини зараз

Оля Полякова відмовилась розлучатись з чоловіком і розповіла чому: розмови заходили не раз

Наступного року виноситимете врожай тазиками: чим підгодувати грядки з помідорами восени

Скільки тепер доведеться платити навіть за стару квартиру: що потрібно знати про нові податки

Заморозки вже не за горами: коли зміниться погода по всій Україні

Показати ще

Читайте також:

Прокотився на мопеді та отримав штраф у 40 тисяч гривень: чим ризикують українці

Штраф за подяку: водіїв попередили щодо використання "аварійки"

Розводняк на дорозі: як українських водіїв штрафують нібито за те, що вони напідпитку. Майте на увазі