Огляд старого автомобіля перед покупкою - мудрий крок, що дозволяє переконатися, що ви не купуєте автомобіль із прихованими проблемами. Хоча завжди рекомендується, щоб професійний механік провів ретельний огляд, є кілька речей, які ви можете перевірити самостійно, щоб отримати первісне уявлення про стан автомобіля, особливо його силового агрегату (двигуна).

Огляд двигуна у холодному стані: запит на перевірку автомобіля із холодним двигуном. Багато проблем, особливо дрібні, помітніші на холодному двигуні.

Перевірте стан приводного ременя і, якщо можливо, ременя ГРМ. Вони не повинні мати потертостей та розшарування. Під час запуску двигуна прислухайтеся до незвичних шумів від роликів ременя.

Видаліть трохи олії зі щупа і розітріть його між пальцями. Дрібна металева пилюка в маслі може свідчити про підвищений знос деталей двигуна.

Відкрутіть кришку маслозаливної горловини та огляньте її. Товстий білий наліт може вказувати на суміш олії та антифризу, що не є добрим знаком. Це може свідчити про проблему з прокладкою або головкою блоку циліндрів.

Посвітліть ліхтариком через маслозаливну горловину та огляньте видимі поверхні двигуна. Відкладення у вигляді твердої кірки можуть вказувати на погане обслуговування та неякісне масло.

Популярні новини зараз

Kyivstar, Vodafone та Lifecell приготуватися: тепер почнуться штрафи через відключення світла

Наступного року виноситимете врожай тазиками: чим підгодувати грядки з помідорами восени

Як відчистити духовку від нагару та застарілого жиру без хімії: методи, які здивують ефектом

Заморозки вже не за горами: коли зміниться погода по всій Україні

Показати ще

Переконайтеся, що з отвору щупа не виходить надмірний дим. Дим може вказувати на проблеми з поршневою групою чи картерними газами.

Запустіть двигун і прислухайтеся до будь-яких незвичайних звуків, таких як стукіт, постукування або свист. Незвичайні звуки можуть вказувати на різні проблеми із двигуном.

Пам'ятайте, що перевірка не замінює професійну оцінку кваліфікованим механіком. Якщо ви помітили якісь тривожні ознаки або у вас є сумніви щодо стану двигуна, найкраще доручити автомобіль ретельному огляду механіком, який зможе дати детальну оцінку загального стану автомобіля.

Читайте також:

Вам захочеться пити його чашками: рецепт розкішного сирного супу з копченими ковбасками, рисом та картоплею

Запчастини для нього робили в Канаді: як виглядає унікальний "горбатий" ЗАЗ зі шкіряним салоном для еліти

Штраф у 260 тисяч гривень та позбавлення прав водія: за що українців так можуть покарати у Польщі