Німецькі митні органи конфіскують автомобілі з російськими номерами у російських громадян, які в'їжджають до країни, через передбачувані порушення німецького закону "Про зовнішню торгівлю". Незважаючи на те, що автомобілі ввозяться для особистого користування або транзиту, німецькі митники суворо дотримуються закону, що призводить до конфіскації автомобілів.

Про це пише «obozrevatel»

Посольство Росії в Німеччині порадило своїм громадянам не в'їжджати до Німеччини транспортними засобами з російськими номерами і не ввозити такі автомобілі до країни до з'ясування ситуації. У посольстві зазначили, що докази про те, що транспортні засоби призначені для особистого користування чи транзиту, не було прийнято до уваги німецькими митними органами.

Подібна практика конфіскації автомобілів із російськими номерами розпочалася у Німеччині ще в літні місяці. Це відповідь на санкції, запроваджені Берліном проти Росії після її участі у конфлікті в Україні. Ці санкції включають обмеження на належні Росії активи та діяльність у Німеччині.

"Продовжуємо фіксувати окремі випадки вилучення співробітниками німецьких митних органів у російських громадян автотранспортних засобів, що їм належать, зареєстрованих до РФ, тимчасово ввезених до ФРН для використання в особистих цілях або транзиту. Потерпілим російським громадянам інкримінується порушення закону ФРН "Про зовнішню торгівлю". йдеться про приватну власність, яка використовується в особистих цілях, до уваги не беруться", – йдеться у повідомленні.

Конфіскація автомобілів з російськими номерами торкнулася окремих громадян Росії, зокрема проїжджаючих через Німеччину на шляху до інших пунктів призначення. У деяких випадках автомобілі розвантажувалися на узбіччі, а машини евакуювалися.

Популярні новини зараз

У жодному разі не викидайте горіхову шкаралупу у сміття: 4 способи використати її на городі

Чому яблука потрібно збирати лише вранці чи ввечері: про цей секрет знає не кожен

Наталія Могилевська розповіла про проблеми із прийомною дочкою: не ходила, не їла, не говорила

Взимку вона шикарно підходить під картоплю: рецепт пряного та малосольного оселедця по-корейськи

Показати ще

Читайте також:

Можна не хвилюватися: кого зі студентів точно не торкнеться мобілізація

Звільнення Криму: генерал-розвідник розповів про потужну пастку для російських військ

Церковне свято 7 вересня: чому цього дня прибирають цибулю з городів