Іспанський автомобільний бренд Seat збирається завершити виробництво своїх нинішніх моделей і зазнати значної трансформації всередині Volkswagen Group. За словами Томаса Шефера, глави Volkswagen Group, Seat припинить своє існування як бренд, коли закінчиться життєвий цикл її нинішніх моделей. Проте назва Seat, скорочення від Sociedad Española de Automóviles de Turismo (Іспанська спільнота автомобілів для туризму), не зникне повністю; натомість він візьме він іншу роль.

Про це повідомляється на порталі «24tv»

У майбутньому Seat її дочірня компанія Cupra займе помітніше становище. Cupra вважається одним з автомобільних брендів, що найбільш динамічно розвиваються в Європі в рамках Volkswagen Group. Компанія має амбітні плани щодо Cupra: значні інвестиції спрямовані на стимулювання зростання продажів. Отже, Seat може втратити свої поточні моделі раніше, ніж очікувалося, з ймовірністю, що хетчбек та універсал Leon можуть перейти на фірмову табличку Cupra після поновлення 2024 року.

У Seat багата історія, що бере початок з моменту її заснування у 1950 році та виробництва першого автомобіля 1400 у 1953 році. У 1986 році уряд Іспанії продав бренд німецькому автомобільному конгломерату Volkswagen Group.

Тим часом Cupra розширює свою лінійку, плануючи уявити невеликий кросовер під назвою Terramar, який за розмірами буде аналогічним Audi Q3. Крім того, Cupra працює над доступним електромобілем на основі концепції Dark Rebel, доповнюючи існуючу електричну модель Tavascan, яку було продемонстровано раніше.

Читайте також:

Популярні новини зараз

Платне бронювання від мобілізації: скільки доведеться заплатити, щоб не боятися ТЦК – нові деталі

Чому яблука потрібно збирати лише вранці чи ввечері: про цей секрет знає не кожен

Вони розлітаються за кілька годин: рецепт лінивих пиріжків з капустою на сковорідці

Взимку вона шикарно підходить під картоплю: рецепт пряного та малосольного оселедця по-корейськи

Показати ще

За такий зараз віддадуть будинок у селі з городом: хтось викинув на узбіччя легендарний DeLorean із "Назад у майбутнє"

Відразу готуйте другу тарілку для добавки: як приготувати соковиті та запашні котлети по-польськи

У них залишився маленький синочок: молода українська пара не змогла вижити, рятуючи собаку. Фото