Останнім часом білоруський президент Лукашенко проводить ряд вельми дивних захисних дій, в тому числі, і організовуючи особисті загони "народної самооборони". Аналітики вже не раз відзначали, що Лукашенко розуміє, що Путін може його повалити.

У той же час, за словами військового експерта Олега Жданова, Лукашенко розуміє, що йому загрожує фізична ліквідація з боку Кремля і, тому, він вирішив знайти компроміс з білоруською громадськістю.

"Це (відсторонення від влади – ред.) майже єдиний аргумент, який є на сьогоднішній день у Путіна, крім фізичної ліквідації. Тому Лукашенко шукає консенсус з суспільством, народним ополченням, мовляв, "якщо ви мене захистите, я гарантую, що ми не вступимо у війну з Україною", - пояснює Жданов, якого цитує Дзеркало тижня.

За словами експерта, КДБ Білорусі - структура, відносно вільна від російського впливу. Тому мінський диктатор вирішив провести там чистки серед офіцерів і середньої і нижньої ланок, щоб его не було взагалі.

"Насправді в оточенні Лукашенка мало лояльних до Росії силовиків. Його КДБ більш незалежно, тому він за нього і тримається", - додав Жданов.

Нагадаємо, 26 травня Лукашенко заявив, що в збройних силах Білорусі створюють нове оперативне командування – Південне, при цьому він заговорив про ймовірну війну на території країни.

Популярні новини зараз

Готуйтесь до великих витрат: тепер доведеться заплатити навіть за старі радянські квартири

Коли йти на цвинтар після Великодня, щоб згадати рідних і близьких: важлива дата

У Пентагоні вже розповіли, де Росія завдасть ядерного удару: на цілий рік усе "замерзне"

Так роблять в дорогих ресторанах: як приготувати соковиту курячу грудку. Рецепт

Показати ще

Потім Лукашенко розпорядився створити на території Білорусі загони "народного ополчення".

Український генштаб повідомляє, що Білорусь починає мінувати свої лісові, об'їзні дороги і мости в прикордонних з Україною районах.

Читайте також:

Люди поїхали за дровами: під Києвом у лісі підірвався мікроавтобус. Фото.

Буде дуже жаркий тиждень: у Зеленського попередили українців.

Його переклинило: Медведєв раптово почав істерити і обзиватися.