Великдень - це те свято, коли хочеться порадувати своїх рідних і близьких смачною випічкою. Але випікання пасок це досить довгий і трудомісткий процес, не завжди на це є час.
На щастя, в мережі знайшовся чудовий рецепт, завдяки якому смачну і домашню паску можна приготувати за п'ять хвилин.
Вам знадобиться мінімум інгредієнтів і часу. А випічка вийде ніжною, м'якою і дуже смачною.
Рецепт розрахований на 4 невеликих паски або дві великих. Готувати можна прямо в мікрохвильовці, використовуючи форму або чашку.
Врахуйте, якщо готувати маленькі пасочки, то досить буде 5 хвилин. А великі краще поставити запікатися на хвилин 10-15.
Інгредієнт:
Усі проблеми вирішаться до початку 2025 року: з якими знаками Зодіаку 2024 попрощається успіхом
Грінки - це минуле століття: рецепт салату "Шпротик", який стане зіркою новорічного столу
Це мають зробити всі клієнти ПриватБанку до 1 грудня 2024 року: що потрібно встигнути
Огірки будуть ніжними та смачними: як молоко допоможе отримати ідеальний урожай
Борошно — 1,5 склянки (200 мл)
Яйця — 2 шт.;
Цукор — 1 стакан (можна замінити на фруктозу);
Вершкове масло — 75 г (можна замінити на кокосове);
Рослинна олія — 35 мл;
Молоко — 150 мл;
Сіль — 1 щіпка;
Ванілін — 1 г;
Розпушувач тіста - 1,5 чайних ложки;
Цукати, сухофрукти, мак, родзинки, горіхи — на свій смак.
Як готувати:
Яйця слід збити міксером або віночком з цукром, ваніліном і сіллю. Потім треба додати молоко, рослинне і розтоплене вершкове масло. Гарно перемішати, додати борошно і розпушувач.
Після цього можна вмішувати сухофрукти та інші смаколики, які обрали для своїх пасок.
Тісто має бути рідким, як сметана 40% жирності. Форми або чашки слід змастити олією і заповнити їх трохи більше ніж наполовину.
Випікати в мікрохвильовці на повній потужності протягом 4 хвилин. Потім не відкриваючи дверцята даємо постояти ще 1 хвилину. Готовність можна перевірити дерев'яною шпажкою або сірником.
Важливо: час приготування залежить не тільки від розміру форми, але і потужності самої мікрохвильовки.
Після того як паски охололи, їх можна полити глазур'ю і прикрасити. Зберігати випічку можна в пергаментному папері або пакеті.
Раніше "Нyser" писав про те, що у мережі показали найоригінальніші та незвичайні паски.
Також наш портал повідомляв, скільки паски можна з'їсти, щоб не нашкодити здоров'ю.
Нагадуємо, як "Великодній кошик" подорожчав у різних регіонах України.